Namape 25.04.2018 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 165cm + 20cm (prześwit samochodu) = 185cm do spodu samochodu. Głowa będzie 11cm niżej. Weź narzędzia i sprawdź na jakiej wysokości najwygodniej operuje się rękoma z narzędziami i dopasuj głębokość.. Na gotowo? 185 cm? Przecieże będę miał od głowy do auta prawie 30 cm :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stary Traper 25.04.2018 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Nie jest taka cienka ta ścianka, 12 cm, ile zbrojenia nie wiem bo tego nie widać, wykonanie średnie, beton z dodatkiem wodoszczelnym [ATTACH=CONFIG]411786[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]411787[/ATTACH] No nie jest taki lichy jak myślałem,a widziałem już różne wynalazki.Na własne oczy widziałem jak z lawety zdejmował kierowca HDSem ,poprawnie za uszy zaczepione liny i... ściana boczna pękła. Twój to mocarstwo,... najlepiej zrobić tak... Poświęć do wąskie raczej dłutko stolarskie,ale zaostrz go jak przecinak i raczej delikatnie staraj się rozkuwać ten kanalik. Do takich rzeżbień mam wąski i cienki przecinak ,zrobiony jeszcze w dawnych czasach,ale dłutkami tak zaostrzonymi też robiłem i szło nie najgorzej. Przecinak dostałem w prezencie po jakiejś robocie,...chyba jak rozkuwałem fugi w słupku przy bramie ,bo biały się robił po deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stary Traper 25.04.2018 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Na gotowo? 185 cm? Przecieże będę miał od głowy do auta prawie 30 cm :/ Podest sobie jakiś na miarę zrobisz i będzie A jak przyjdzie kolega do pomocy a mierzył będzie tak ze 187 cm? Kanał ma być do napraw czy tylko taki weekendowy,aby okiem rzucić czy co się nie urwało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namape 03.05.2018 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Mam jeszcze pytanie - czy trzeba robić jakiś mały fundament pod bloczki betonowe w kanale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 03.05.2018 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Jaką kwotę przewidujesz na wykonanie tzn materiały plus robocizna ? Kanał gotowy 5,5 m długości to koszt 3500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namape 03.05.2018 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Mi wyjdzie wszystko około 2000 zł. Nawet może mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts