zorro128 24.04.2018 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Swoją drogą to jakaś parodia że kupujesz nową maszynkę do cięcia i musisz się bawić w jakieś ustawienia... Norton ma dość dobre narzędzia ale tarcze mają z różnej półki i pewnie tutaj włożyli tą z najniższej.Prawdopodobnie jest tak jak napisał kolega wyżej że tarcza się grzeje i przez to strzępi płytki,dodatkowo nagrzana tarcza robi się miękka i to może być przyczyną problemów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 24.04.2018 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Swoją drogą to jakaś parodia że kupujesz nową maszynkę do cięcia i musisz się bawić w jakieś ustawienia... Norton ma dość dobre narzędzia ale tarcze mają z różnej półki i pewnie tutaj włożyli tą z najniższej.Prawdopodobnie jest tak jak napisał kolega wyżej że tarcza się grzeje i przez to strzępi płytki,dodatkowo nagrzana tarcza robi się miękka i to może być przyczyną problemów...to nie jest urządzenie za 2 czy 20 tysięcy zł, ja płaciłem niecałe 800. Te lepsze maszyny nie maja takich problemów ale kosztują dużo więcej. Tarcza na pewno jest z tej najniższej półki, ale jeśli chodzi o grzanie to raczej nie. Nie dość, że leje się na nią hektolitry wody, to na dodatek cięcie idzie dość wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 24.04.2018 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 nic sie nie grzeje-tarcza tak strzepi juz od samego poczatku ciecia. maszyny nie popędzam. Nie ma zadnych szczwegolnych wibracji,,, Winna jest na 80% tarcza, na 20% ustawienie maszyny. Maszyna kosztowala 1tys zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 24.04.2018 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Maszyna nie ma bardzo duzych obrotów, a maszyna za 1tys to nie jest masyzna profesjonalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 26.04.2018 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 A wiec tak. Wczoraj otrzymalem nową tarcze żbik Taran. Zamontowalem i ... tarcza ma bicie boczno okolo 1mm. Tarcze ktore obecnie posiadam maja bicie okolo 0.5mm. (stary zbik i norton clipper) Co do samego ciecia to tarcza tnie prosto w lini nawet kafelke 60cm. Udalo mi sie tez przeciac do kąta 45stopni krawedz płytki-wyszlo w miare ładnie-prosto. Starego Żbika naostrzymel specjalna ostrzalka ktora kupilem na allegro za 20zl Niestety w dalszym ciagu sciaga i tnie krzywo-bez wzgledu na to czy ja trzymam mocniej czy skrece tymi sciskami-za kjazdym razem tak samo. Wklejam pare fotek z ciecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidej 12.09.2022 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2022 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]411732[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]411733[/ATTACH] Na zdjęciach opisałem. najpierw regulujesz wózek, a później ten ogranicznik . Jest jeszcze regulacja prowadnicy wózka(pochył i skrętność) ale ja tego nie ruszałem. @Slawko123 --> Te zdjęcia wiele tłumaczą. W mojej TR202 (nowa maszyna) cięcie idzie prostopadle wzdlędem osi stołu, natomiast problem jest taki, że z jednej strony strzępi a z drugiej wychodzi perfect (szczególnie widać to podczas cięcia pod kątem 45 st.). W dodatku super krawędź wychodzi z tej strony, która odpada ;( Czy ktoś wie gdzie znajduje się regulacja kąta tarczy i może wskazać ? Rozebrałem już chyba połowę tej maszyny i nie znalazłem żadnej magicznej śrubki.. Edytowane 12 Września 2022 przez dzidej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidej 12.09.2022 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2022 Przeszukałem dziś sporą część internetu, instrukcje obsługi itd. i wygląda na to, że maszyna Norton Clipper TR202 nie posiada regulacji kąta cięcia tarczy.. Oznacza to, że jeśli maszyna w trakcie produkcji i montażu została skonfigurowana błędnie lub na graicy parametrów to nie da się nic z tym zrobić (tarcza będzie szarpała krawędź kafelki). Duży minus dla Nortona.. Będę próbował to jeszcze wyprowadzić na podkładkach na silniku lub z otworów montażowych dla silnika -> będę musiał zrobić z otworów "fasolki" żeby mieć możliwość przesunięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 27.10.2022 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2022 A próbowaliście tarczy typu X-Type z firmy Draumet? Według mnie inne się do niej nie umywają pod względem jakości do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts