Nornik 24.04.2018 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Witam wszystkich na tym forum !Czy można położyć kamień dekoracyjny - cegła na płycie gipsowej ? Wymieniam szafki w kuchni i na ścianach była położona płyta gipsowa gdy robiłem remont przed pięcioma laty. Płyta była położona do wysokości glazury nie przyklejana do ściany, tylko mocowana śrubami do drewnianych grubych listew przykręconych do ściany. Na 2 ścianach płyta ma wysokość 45 cm, na 2 pozostałych wysokość do glazury ma 108 cm i też jest mocowana płyta na drewnianych listwach. Te listwy są mocowane do ściany w odstępach co 50 cm. Czy jak położę ozdobną cegłę to taka ściana wytrzyma ciężar. Miałbym sporo roboty mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.04.2018 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Witam, czy to będzie cegła? czy płytka licowa......jeśli płytka to wykonaj listwę startową , będzie poziom i od razu wzmocnienie. Kotwami(do mocowania okien /drzwi przymocuj przez płytę do ściany. Zrównoważy ciężar, wzmocni i będziesz spokojniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.04.2018 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 A zapomniałem, bo ta listwa startowa to ....ja korzystałem z szyny Din elektrycznej dostępnej w każdej hurtowni elektrycznej. Są szersze i węższe(dł. 2m) ....zawsze dobierzesz coś odpowiedniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nornik 24.04.2018 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 A zapomniałem, bo ta listwa startowa to ....ja korzystałem z szyny Din elektrycznej dostępnej w każdej hurtowni elektrycznej. Są szersze i węższe(dł. 2m) ....zawsze dobierzesz coś odpowiedniego. To jest kamień dekoracyjny jako imitacja cegły, o co chodzi z tą listwą czy szyną, jak to przymocować do płyty będącej już na ścianie ? Jaka to jest taka elektryczna szyna ? Czy chodzi o taką do umieszczania przewodów elektrycznych ? Dołączam zdjęcie na którym widać płytę zamocowaną na ścianie na listwach do ściany, a pod nią stare szafki bezpośrednio powieszone na ścianie na hakach. Na tą widoczną ścianę chcę ułożyć ten kamień - imitacja cegły. Bardzo proszę o schematyczne wytłumaczenie jak to zrobić. Czy nie można przykleić samym odpowiednim klejem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.04.2018 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Pewnie, że można klejem ale jeśli okładzina jest ciężka wymaga podparcia. Jak zrobisz , tak będzie na prowizorkę prowizorka ...przynajmniej łatwo będzie kiedyś to usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts