Maluch1973 03.12.2001 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2001 Prosze, pomozcie.Nie wiemy, czy wybrac sciane dwuwarstwowa czy trojwarstwową? Z czego najlepiej je wykonac? czym ocieplic; styropianem, czy welna mineralną? Gdzie znalezc w Muratorze artykuły na ten temat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.12.2001 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2001 Na to pytanie nigdy nie znajdziesz jednoznacznej odpowiedzi. Każdy swoje chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata 05.12.2001 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2001 Murator wydał bardzo dobry dodatek pt."Z czego budować" to była taka mała książeczka z przedstawieniem wad i zalet materiałów do budowy ścian, tylko nie pamiętam do którego nr Muratora była dodana, jak chcesz to sprawdzę. Zresztą na jej podstawie razem z mężem wybieraliśmy materiał do budowy ścian.Też w którymś Muratorze były przedstawione wady i zalety ścian dwu- i trójwarstwowych.POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesmaz 27.03.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Ja wybieram POROTHERM 44 P+W bez docieplania.Radze Ci zrobisz jak zechcesz.Tylu zwolenników,co przeciwników danego materiału.Mam nadzieję,że technologia idzie do przodu i nowy materiał powinien się sprawdzić.Ceramika była od dawna.Słyszalem od ludzi mieszkających,"ciepło,wygodnie i komfortowo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 13.04.2004 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 U mnie było wiadomo -KASAAA. U-220 + styropian (włassnie wybieram -chyba 12 cm). A najważniejsze to Twoje przeświadczenie że "dobrze wybrałem" !!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 13.04.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 W moim projekcie był pustak U220 + 12 cm styropianu, jednak w poprzednim domu miałem ścianę dwuwarstwową (bardzo podatna na wszelkie uszkodzenia mechaniczne np. kierownica od roweru) oraz z powodu mojej niechęci do styropianu wybrałem ściane jednowarstwową Porotherm 44 P+W. Moi znajomi mieszkaja już kilka lat w takim domu i bardzo chwalą takie rozwiązanie (ściana trwała, ciepła z dobrym mikroklimatem) Wybór należy do ciebie (wiem, że niełatwy - każdy z nas to przerabiał) Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filips 13.04.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Ciao Poszukaj na tym forum i znajdziesz bardzo wiele takich watkow, jest ich tak wiele ze chyba nie warto otwierac nowego ps. ja bede robil 3W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts