aziel 12.08.2002 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2002 Ciekawostka: CD-R z przemówieniem urzędującego prezydenta i projektem został wmurowany w 1997 roku wraz z kamieniem węgielnym przy budowie urzędu miasta w Rybniku.Ja zabetonowałem podkowę wykopaną w wykopie.Ksiądz co roku pyta kiedy będzie święcił domek (za kolędę nic nie bierze !) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JerryCool 20.08.2002 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2002 On 2002-08-12 13:46, aziel wrote: Ksiądz co roku pyta kiedy będzie święcił domek (za kolędę nic nie bierze !) AZIEL NIEMOŻLIWE!!! to na pewno nie jest ksiądz to jakiś przebieraniec. Radzę ci popytaj w Kurii! A w kwestii wyjaśnienia. Jestem katolikiem wierzącym i praktykującym, ale jak patrzę na kler to coś mi się w środku robi. Kurde jak za średniowiecza KLER-to wysoko postawiona klasa społeczna.Osobiście uważam, że więcej da chwila modlitwy i oddanie sie w opiekę Bożą, niż wizyta (za odpłatnością, a jakże gościa w czarnej sukience) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 30.08.2002 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2002 W kwestii formalnej to jak to jest z tym "kamieniem węgielnym" ? Rozumiem, że trzeba:1. Pod każdy narożnik włożyć pieniążek ?2. Pod próg włożyć trochę złota ?3. Bieżącą gazetę ?4. Projekt domku ? Jest jakiś oficalny obyczaj (tak jak z wiechą) ? Wymyśliłem sobie, że włożę pod każdy narożnik pieniążek, a pod próg, w butelce po frugo (żeby było ekologicznie) fragment projektu, parę monetek, i list o nas do kosmitów, którzy to odkopią za parę tysięcy lat. Dobrze ?A może macie jeszcze jakieś rady ?Nie chciałbym niczego zaniedbać !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 30.08.2002 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2002 Jasiu: ad. 1. Tak, tylko pamiętaj aby w narożniki garażu wrzucić większe nominały ad. 2. Pod próg to raczej podkowę. ad. 3. Z gazety nic nie zostanie, chyba że przerzucisz np. Rzeczpospolitą z www na płytkę CD-R. ad. 4. Projekt jeszcze się przyda )). PS. Wyobraźcie sobie, że wczoraj, jak zalewali u mnie strop, nad budową krążyły przez dobre kilkadziesiąt sekund dwa bociany. Ponoć oznacza to bardzo fartowny dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 30.08.2002 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2002 Dlaczego w garażu większe nominały !? A co do bocianów (latających) to ja bym się nie cieszył.No chyba, że chcesz założyć rodzinną orkiestrę dętą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 12.09.2002 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2002 Tak tak, z bocianmi trzeba uważać. Jak ja kiedyś pierwszy zobaczyłem bociana na wiosnę, to niedługo mi się rodzina powiększyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts