Gość Arturo72 26.04.2018 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Czy jest jakis sche.at lrawidlowego wykonania OP?Czytam to forum od dawna i jedni stosuja sprzeglo,drudzy nie.Jedni stosuja termostaty,drudzy wysmiewaja takie bajery itp itd.Czy jest jeden schemat do np domu 140m²,ktory mowi:Piec,rury,rozdzielacz,rotametry,pimpa lub dwie?Nic wiecej.Czy ten system jest tak skomplikowany,ze ilu instalatorow tyle wersji.Przeciez to sie kupy nie trzyma. Przede wszystkim podlogowka to grzejnik niskotemperaturowy i jako,że masz 100% podlogowki nie potrzebne Ci żadne mieszacze,sprzęgła itp bo temp.zasilania kocioł gazowy sam sobie dobierze na podstawie odpowiedniej krzywej grzewczej. Sterowniki pokojowe są zbędne gdyż przy uruchomieniu przeprowadza się regulację podlogowki na rotametrach ustawiając oczekiwaną temp w danych pomieszczeniach i tyle,resztę roboty robi pogodowka i krzywa grzewcza. To jest proste jak budowa cepa,ktoś kto wymyśla jakieś zawory ilestamdrogowe najzwyczajniej w świecie ma blade pojęcie o instalcji grzewczej i takiego bym pogonil z domu. Niech robi tego typu babole wśród nieświadomych grzejacych węglem bo do tego tylko się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.04.2018 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Poniżej masz schemat instalacji pompy ciepła bo nie chce mi się szukać gazu ale zasada działania jest identyczna i tak to powinno wyglądać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buaya 27.04.2018 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Poniżej masz schemat instalacji pompy ciepła bo nie chce mi się szukać gazu ale zasada działania jest identyczna i tak to powinno wyglądać: [ATTACH=CONFIG]411968[/ATTACH] Dzieki wielkie Arturo72.Teraz ostatnie pytanie:gdzie mam wyslac dobre piwo lub flaszke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 27.04.2018 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) To wyślij moderatorom żeby bananów już nie dostawał Edytowane 27 Kwietnia 2018 przez eliks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.04.2018 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 To wyślij mideratorom żeby bananów już nie dostawał Bycie pierwszym więźniem politycznym na muratorze to powód do dumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 27.04.2018 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Bycie pierwszym więźniem politycznym na muratorze to powód do dumy Chyba zapomniałes o TB, mozesz byc co najwyzej drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.04.2018 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Chyba zapomniałes o TB, mozesz byc co najwyzej drugim. No fakt I nie tylko za to mam szacun do TB... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buaya 30.04.2018 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Przede wszystkim podlogowka to grzejnik niskotemperaturowy i jako,że masz 100% podlogowki nie potrzebne Ci żadne mieszacze,sprzęgła itp bo temp.zasilania kocioł gazowy sam sobie dobierze na podstawie odpowiedniej krzywej grzewczej. Sterowniki pokojowe są zbędne gdyż przy uruchomieniu przeprowadza się regulację podlogowki na rotametrach ustawiając oczekiwaną temp w danych pomieszczeniach i tyle,resztę roboty robi pogodowka i krzywa grzewcza. To jest proste jak budowa cepa,ktoś kto wymyśla jakieś zawory ilestamdrogowe najzwyczajniej w świecie ma blade pojęcie o instalcji grzewczej i takiego bym pogonil z domu. Niech robi tego typu babole wśród nieświadomych grzejacych węglem bo do tego tylko się nadaje. To jeszcze pytanie jedno..A jak w lazienkach sa drabinki to jak to zgrac z podlogowka.Drabinki moga sie przydac w okresach przejsciowych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.04.2018 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 To jeszcze pytanie jedno..A jak w lazienkach sa drabinki to jak to zgrac z podlogowka.Drabinki moga sie przydac w okresach przejsciowych.. Nie mam drabinek,w łazience mam tylko podlogowke i daje radę ale gdybym miał zrobilbym albo zasilane temp.podlogowki albo prędzej grzalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buaya 30.04.2018 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Nie mam drabinek,w łazience mam tylko podlogowke i daje radę ale gdybym miał zrobilbym albo zasilane temp.podlogowki albo prędzej grzalka. Prad i lazienka?Balbym sie tego laczyc.Temp podlogowki nie ogrzeje chyba drabinki.Bardziej bedzie jako wieszak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.04.2018 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Prad i lazienka?Balbym sie tego laczyc.Temp podlogowki nie ogrzeje chyba drabinki.Bardziej bedzie jako wieszak. Nie będziesz miał gniazdek elektr.w łazience ? http://allegro.pl/grzejnik-elektryczny-86-x-40-wbudowana-grzalka-i7051934368.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts