bt9 26.04.2018 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Teraz biorę urlop, na szczęście mogę bez problemu wziąć nieplanowany, i będę pomocnikiem podczas ocieplania swojej elewacji, będę mógł wszystko mieć na oku i sporo się nauczę przy tym pewnie. Ale żeby działać na elewacjach u inwestorów to doświadczenie musi być już jednak poważne. Przynajmniej ja bym się z Motyka na słońce nie rzucał tak jak czasami to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 26.04.2018 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Widzę Greg, że u ciebie jeszcze lepiej tam masz w jednym miejscu ż Chyba że 2cm kleju między płytami ja naprawdę jestem w szoku co tu się dzieje.. Widzę, że chyba jest ogromna luka na rynku wykonawców ociepleń która może trzeba zapełnić ;] lub my trafiliśmy na takich mietków. Tylko mój był na tle innych droższy.. Ja wiem jak powinna być wykonana elewacja, ale trudno cały czas patrzeć na ręce wykonawcy, u mnie po jednym dniu podziękowałem za współpracę. Dziś rozmawiałem z kolejną ekipą robili u ojca elewację kilka już lat, wygląda przyzwoicie z tynkiem silikonowym, chyba poczekam na nich do czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 26.04.2018 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Ja wiem jak powinna być wykonana elewacja, ale trudno cały czas patrzeć na ręce wykonawcy, u mnie po jednym dniu podziękowałem za współpracę. Dziś rozmawiałem z kolejną ekipą robili u ojca elewację kilka już lat, wygląda przyzwoicie z tynkiem silikonowym, chyba poczekam na nich do czerwca. I zamiast szczęśliwie dostarczyć Ci resztę też poczekam do czerwca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 26.04.2018 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Bt9 nie jest to bardzo skomplikowane. Tylko trzeba dokładnie. A żeby dokładnie to trzeba powoli. A żeby powoli to niestety trzeba dość drogo. Ale drogo to nie problem jak ma być dobrze. A jeżeli wykonawca chce się nauczyć i nie iść na skróty i posłucha ... To tydzień potrzebny na teorie, plus trochę wprawy i spoko można ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 27.04.2018 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 I zamiast szczęśliwie dostarczyć Ci resztę też poczekam do czerwca? I don't understand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 27.04.2018 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Greg_81 jak rozwiązałeś kwestię płatności z wykonawcą i jak przebiegła rozmowa rozwiązująca współpracę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 27.04.2018 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 chlopaki zapraszam na szkolenie i do wspolpracy fighter1983 na jakich zasadach odbywa się u Ciebie szkolenie? I potem ewentualna współpraca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nass 27.04.2018 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 A jeżeli wykonawca chce się nauczyć i nie iść na skróty i posłucha ... To tydzień potrzebny na teorie, plus trochę wprawy i spoko można ogarnąć Oj tam, wystarczy trochę materiałów i kilka półgodzinnych rozmów na infolinii i można sprawę ogarnąć Jak teraz patrzę na takie kwiatki jak w temacie to się cieszę, że musiałem robić sam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 27.04.2018 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Oj tam, wystarczy trochę materiałów i kilka półgodzinnych rozmów na infolinii i można sprawę ogarnąć Jak teraz patrzę na takie kwiatki jak w temacie to się cieszę, że musiałem robić sam:) Na szczęście te kwiatki zweryfikowałem - w sumie dzięki wiedzy od was z forum - dość szybko i już w większości są naprawione, a dalej już będzie robione dobrze pod moim okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 27.04.2018 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 fighter1983 na jakich zasadach odbywa się u Ciebie szkolenie? I potem ewentualna współpraca? to raczej nie na forum publicznym taka rozmowa chyba... bo to sie wiaze zaraz z finansami itd... skoro nie publikujesz swojego pit-a rocznbego tu, to nie pytaj o takie rzeczy publicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 27.04.2018 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 to raczej nie na forum publicznym taka rozmowa chyba... bo to sie wiaze zaraz z finansami itd... skoro nie publikujesz swojego pit-a rocznbego tu, to nie pytaj o takie rzeczy publicznie Pytałem na jakich zasadach - co z czym i jak, a nie o finanse finanse swoją drogą, wiadomo że nie pytam teraz o kasę ale rozumiem oczywiście o co Ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 27.04.2018 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Greg_81 jak rozwiązałeś kwestię płatności z wykonawcą i jak przebiegła rozmowa rozwiązująca współpracę? U mnie prace były wykonywane od 9-16 przez jeden dzień bez rusztowań, bo jeszcze gdzieś mieli zajętę, więc na szczęście niewiele pracy zostało wykonane. Rozliczenia nie było, ja muszę mały fragment oderwać bo ciężko to naprawić. Po wieczornej wizji z mojej strony szybki tel do wykonawcy dlaczego są takie szpary i dlaczego tak mało precyzyjnie styro był docinany, w odpowiedzi otrzymałem informację iż styropian był krzywy i ściany są nierówne, a ta szpara na kilka cm w której była wymieszana zaprawa z pianką to wtedy głównego majstra nie było ... Argumenty do mnie nie przemawiały, więc oznajmiłem że rezygnuje z ich usług, na drugi dzień zabrali graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 27.04.2018 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Jak teraz patrzę na takie kwiatki jak w temacie to się cieszę, że musiałem robić sam:) Myślałem o tym aby samemu wykonać docieplenie, wiadomo wolniej, tylko u mnie jest na scianach szczytowych bardzo wysoko i bym potrzebował wiele przęseł rusztowania i tu się zaczynają schody. Drugi dom buduje parterowy i takie tematy sam wykonuje Chociaż kolejne etapy budowy i wykańczania wiele uczą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 27.04.2018 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 My będziemy dom do ścianki kolankowej ocieplać, szczytówki i siatkę z klejem chcemy zlecić. Najchętniej oddałbym tylko szczytówki, a siatkę z klejem samemu, bo oszczędność, ale nie znajdę raczej ekipy tylko na szczyty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 27.04.2018 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 My będziemy dom do ścianki kolankowej ocieplać, szczytówki i siatkę z klejem chcemy zlecić. Najchętniej oddałbym tylko szczytówki, a siatkę z klejem samemu, bo oszczędność, ale nie znajdę raczej ekipy tylko na szczyty... Raczej bedzie cięzko znaleść tylko do szczytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 27.04.2018 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Bo z ociepleniem nie da się pogonić żeby było dobrze,a żeby było dobrze dla wykonawcy bo koszta lecą to trzeba pogonić ,czyli źle dla inwestora i kółko się zamyka...Cena wykonania nie bierze się z niczego,gorzej jak cena wysoka a wykonanie jak wyżej,wtedy jest złość do kwadratu,najlepiej jak jest sprawdzona ekipa która działa jakiś czas i ma ugruntowaną pozycję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 27.04.2018 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Najlepiej to zrobić samemu tylko trzeba mieć jakieś pojęcie. Kumplowi pokazałem zajęło mu to dwa tygodnie z bratem ,do zatapiania siatki i struktury brał już firmę.za tą usługę zapłacił 6 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 28.04.2018 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2018 (edytowane) Najlepiej to zrobić samemu tylko trzeba mieć jakieś pojęcie. Kumplowi pokazałem zajęło mu to dwa tygodnie z bratem ,do zatapiania siatki i struktury brał już firmę.za tą usługę zapłacił 6 tys. Znam firmę która rocznie robi ~5000 m 2 (tak się chwalili) i nie chcą wykonywać tynku(ostatniego etapu), tylko od styro do tynku taki komplet ... Edytowane 28 Kwietnia 2018 przez Greg_81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 05.06.2018 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Prace idą do przodu. Planowaliśmy zmieścić się w 4 tygodniach ale jednak w dwie osoby to jest sporo pracy a i rusztowania mamy tylko na jedną ścianę co jest problematyczne. Jestem już bogatszy o wiedzę i doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 05.06.2018 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 (edytowane) U mnie pracę też idą ale bardzo wolno, ponieważ sam je wykonuje w godzinach wieczornych, wyjątkowo tegoroczna wiosna jest bardzo słoneczna i to mi trochę przeszkadza, ocieplam grafitem.Mam swisspora 20cm grubości i jest niestety krzywy, prawie każda płyta i to mi nie pomaga niestety...Jesli bede bodował kolejny dom, to bedzie parterowy, aby bezproblemowo ocieplić i kupie styro etix Edytowane 5 Czerwca 2018 przez Greg_81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts