grzegorz_janusz 24.02.2005 03:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 ile Archi Projekt bierze za mozliwosc zmian w obrysie budynku? tez chcialbym w APS96 powiekszyc garaz. Właśnie powiększyłem garaż o 100 cm w APS-96. ArchiProjekt nie bierze nic - chyba że robisz to u nich. Ja wysłałem maila do AP z prośbą o wyrażenie zgody na poszerzenie garażu i za około 2 tygodnie takową zgodę od pana arch. Sobusia otzrymałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 24.02.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Właśnie powiększyłem garaż o 100 cm w APS-96. ArchiProjekt nie bierze nic - chyba że robisz to u nich. Ja wysłałem maila do AP z prośbą o wyrażenie zgody na poszerzenie garażu i za około 2 tygodnie takową zgodę od pana arch. Sobusia otzrymałem. to ciekawe, na stronei chyba (?) wyczytalem ze jakas kase biora jak sie zmienia projekt tak, ze zmienia sie obrys budynku. nic nie biora jak chcesz wewnetrzne zmiany robic, nawet chyba nei trzeba ich prosic o to. ale to dobre nowinki, zrobie tak samo, a brat mi przeprojektuje bo ja musze motocykl w garazu zmiescic tez aha, zastanawialiscie sie nad przeneisieniem drzwi wejsciowych do garazu do wiatrołapu np? i powiekszenie lazienki jakos w kierunku pod schody zeby sie prysznic zmiescil? bo to mnie nurtuje najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 24.02.2005 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Gildor, ciekawy pomysł. Ale z drugiej strony ja chcę mieć zabudowaną szafę w przedsionku. Jeżeli już to przesunę część ścianki działowej o ca 20 cm i uzyskam malutką wnękę. Właśnie siedzę nad rozplanowaniem obu łazienek i przy okazji kanalizacji wewnątrz budynku. Fe, żeby rura setka szła mi przez pokój choćby w rogu. Co to za projektant?!! Ja planuję jak już chyba pisałem tu lub w drugim wątku przesunąć ją do garażu. A tak apropo to zgoda obejmowała również zmianę w stolarce okiennej (rozmieszczenie + wielkość) oraz dobudowę kolejnych kanałów w kominach. Tydzień temu dostałem wstępną wycenę od wykonawcy: stan surowy-25k pln + 25k pln za wykończenie z instalacjami. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 24.02.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 ja tez chce miec szafe, a przynajmniej wieszak jakis, jak drzwi wstawie to raczej marnesznse.zastanawiam sie nad silniejszym przesunieciem tej lazienki.no i jak przesunelo by sie drzwi do garazu (w mieszkaniu bedzie to baaardzo uciazliwe, wole juz stracic ta szafe w wiatrołapie, a rezygnacja z drzwi to tez utrudnienie) to pod schodami strasznie duzo miejsca zostaje na taka szafe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 24.02.2005 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 masz rację, tyle że planuję pod schodami malutką spiżarkę. Można by co prawda cofnąć drzwi do garażu w stronę pokoju, to samo schodki zejściowe do garażu i tym sposobem mamy większą łazienkę, ale do diaska nie wiem jak by to wyglądało. Muszę to sobie rozrysować. Póki budynek jeszcze nie stoi zmiany tego typu nic nie kosztują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 24.02.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Zgłaszam oficjalny protest JA CHCE WIELKA SZAFE W TYM PRZEDSIONKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to tak żebyscie obaj wiedzieli ,ze baby potrzebuja szaf! Ja wole wywalic motor z garazu gdyby to miało mi umozliwic, baz nie przeforsowanie szafy w tym miejscu! Dzwi nie wchodza w rachube! Wsadzaj je sobie munsz gdzie indziej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 24.02.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 jasne, niech smierdzi spalinami i smarami w domu, za to bedziesz miala gdzie plaszczyki wszystkie powiesić. nie chodzisz chyba na bierzaco we wszystkich kurtkach naraz? a mozna je trzymac gdzieindziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 24.02.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 A w ogóle GJ ( jakie to amerykańskie) bo mi się całości pisac nie chce ty sobie wpisałes niezłe zainteresowania jeśli za zainteresowaniami idzie pogłębiona wiedza to na pewno skorzystamy i podpytamy o rekuperacje itp. Planujesz cos takiego? A jakies ogrzewanie z kominka , nadmuchowe ??? A macie na działce kanalize. sorki ,że w lb mnogiej ale to juz odruchowo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 24.02.2005 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 A w ogóle GJ ( jakie to amerykańskie) bo mi się całości pisac nie chce ty sobie wpisałes niezłe zainteresowania jeśli za zainteresowaniami idzie pogłębiona wiedza to na pewno skorzystamy i podpytamy o rekuperacje itp. Planujesz cos takiego? A jakies ogrzewanie z kominka , nadmuchowe ??? A macie na działce kanalize. sorki ,że w lb mnogiej ale to juz odruchowo;) Szanowna Panno! Możesz sobie pisać GJ, mnie to nie przeszkadza. Fakt, do niku użyłem dwóch imion, bo takie mi nadano i jestem z nich zadowolony. Istotnie za zainteresowaniami idzie większa wiedza. Co prawda pracuję w branży górniczej ale 2 lata zajmowałem się też wentylacją i klimatyzacją budynków przede wszystkim przemysłowch. Ale niewielka różnica. Od 2002 dr nauk technicznych w zakresie aerologii (nauka o przepływach powietrza). Co do reszty rekuperatora nie planuję. To drugie i owszem z kominka poprzez DGP pokoje na poddaszu. Zastanawiam się nad kominkiem z płaszczem wodnym, ale to przyszłość instalcji w domu. Najpierw budowa skorupki. Co do kanalizacji, to może w przyszłości będzie (projekt przewidziany w gminie na lata co najmniej 2008 - 2012). Więc zdecydowaliśmy się z żoną, tak jak i sąsiedzi na przydomową oczyszczalnię. Działka duża coś ok. 10 arów, grunt dobry do tego celu no i finasowo się opłaca. Wywóz szamba to co najmniej stówa na miesiąc. pzdr dr inż. Grzegorz Plonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 24.02.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Szanowna Panno! Pani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 24.02.2005 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Mimo wszystko Panno brzmi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 24.02.2005 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 chorerka:) Panie są w niełasce:) to ja teraz mam opis przebiegu nauki przedstawic mgr inż ze specjalizacja ochrona środowiska:) doktorat rozpczety niedokończony, pewnie nigdy przy bliźniakch nie dokończe:) własnie dlatego pytałam o kanalize bo my też oczyszczalnie mamy w planach:) nawet juz zdobyłam wiedzena temat zwrotu kasy za połowe inwestycji z UE:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 24.02.2005 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Więcej optymizmu!!! Bliźniaki przecież podroną. A propo mogłabyś podzielić się informacjami na ten temat? Ja się jeszcze nie oriętowałem w tym kierunku. Z góry dziękuję. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 24.02.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 jasne trzeba byc niestety posiadaczem gospodarstwa rolnego:) więcej szczegułów podam jutro jak dotre do pracy bo tam mam SPO Rolnictwo a to jest jedno z działań które SPO finansuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 25.02.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 zgodnie z zyczeniem kawalera;) Mam działanie zwiane z budową oczyszalniJ SPO ROL działanie 2.6 rozwój i ulepszanie infrastruktury technicznej zwiazanej z rolnictwem ( mozna dokładnie pocztać wrzucając w wyszukiwarke SPO rolnictwo , albo na stronach ARiMR badz MIN. Rol. ) Tzreba byc posiadaczem gospodarstwa rolnego samoistnym bądz zaleznym cokolwiek to oznacza. Miejscowośc do 5 tys mieszkańców gmina wiejska lub miejsko-wiejska eto wsio . nic wiecej spełnic nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 25.02.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 ups zapomniałam o kryteriach dostepu ale inszego rodzaju jeszcze należy nie byc dłuznikiem ARiMR, otzrymac pozwolenia wymagane na budowe ( o ile są wymagane) , udkumentować nalezy uregulowanie zobowiązań podatkowych, projekt nie może byc współfinansowany z innego działania z innych środków publicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 25.02.2005 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Witam!Póki co dziękuję za informacje, ale w moim przypadku chyba nic z tego.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 25.02.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 GJ wystarczy wydzierzawic od kogos hektar ziemi i juz jestes posiadaczem samoistnym , no chyba ,,że budujesz sie w miescie to wtedy faktycznie d............. . Jesli nie to należałby sie zorientowac czy wystarczy kasy z tego działania , bo wiem ,że juz w innych działaniach np młody ronik kasa jest na finiuszu i wogole szkoda zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 25.02.2005 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Teren faktycznie jest wiejsko-miejski, a i użytki rolne są w okolicy. Całkiem niezła myśl, tylko nie wiem czy warta zachodu zważywszy że paru lokalnych posiadaczy czerpie z posiadania ziemi chyba kasę z dopłat, a i swego czasu były z nimi podobno problemy bo nie chcieli się zgodzić na przeklasyfikowanie części terenów z R na MU- normalna granda!!! Jeszcze trochę temu, gdy starałem się o WZiZT to musiałbym pisać o specj. gosp. rolne bo teren był rolniczy. Teraz jest nijaki bo niema planu zagospodarowania przestrzennego a stary nie obowiązuje i tyle. Pzdr. P.S. Przepraszam za PANNĘ jeżeli Cię to uraziło, ale jakoś uszłedł mojej uwadze dopisek. Kawaler też brzmi ładnie - podoba mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 25.02.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 nie no co ty:) młodo wyglądam to i na bilet ulgowy czasem jeżdze:) A jak ide z bliźniakami to sie pytaja czy to moje dzieci na pewno?? a 30-cha juz minęła choc nie dawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts