Annja 10.03.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Hej, hej, APSowcy! Czy ktoś tu wogóle jeszcze zagląda? Coś mi się wydaje, że wszyscy dotychczas tu piszący pokończyli swoje budowy My właśnie kończymy fundament Chętnie pogadałabym czasem z kimś kto aktualnie jest w trakcie budowy APS 96. A jeżeli zagląda tu czasem ktoś kto już skończył to może podzieliłby się zdjęciami z wnętrz, bo jakoś nie bardzo mogę sobie wyobrazić jak mój domek będzie wyglądał w środku, czy ten salon faktycznie nie będzie za wąski? Pozdrawiam i czekam na odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 10.03.2007 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 jeszcze wykańczamy a salon za wąski to nie jest. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzutnik 11.03.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Wprowadziłem jeszcze jedną zmianę: poddasze nad garażem przedzieliłem ścianką i na jednej części planuję zrobić garderobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 14.03.2007 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 A możecie wrzucić jakieś zdjęcia z wnętrz? - Zwłaszcza tego salonu, który spędza mi sen z oczu Ja na strychu planuję pralnio-suszarnio-prasowalnię, bo doprowadzamy tam wodę i grzejnik, a oprócz tego myśleliśmy o jakichś półkach na te już wyprasowane rzeczy, tak więc częściowo również będzie pełnił rolę garderoby. Mam nadzieję, ze wystarczy tam miejsca na to wszystko. Wogólę teraz na etapie fundamentów to wszystko w tym domku wydaj mi się malutkie. Mam nadzieję, że jak przyjdą ściany to ten efekt zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gagasia1 17.03.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam po dłuuuugiej przerwie My właśnie skończyliśmy tynkowanie, ogrzewamy i intensywnie wietrzymy. W przyszłym tygodniu podłogówka i posadzki, a potem sufity i..... oj jeszcze daleka droga przed nami Nad garażem, podobnie jak Annja wstawiliśmy ściankę działową. W jednym pomieszczeniu urządzimy mały gabinecik ( na dole nie mamy) a w drugim pralnio-suszarnia. Wstawiliśmy tam grzejniki i doprowadziliśmy wodę. Intensywnie poszukujemy również wykonawcy schodów - koszt ich wykonania jest PORAżAJąCY. Jeżeli znajdziemy kogoś za 10 tys. to będzie cud. [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaneta 23.03.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 witajciea my właśnie zainstalowaliśmy grzejniki i piec i zaczynamy grzanie, właściwie wewnątrz już wszystko zrobione i przygotowane na wejście wykończeniowców (od razu po Świętach), więc jeszcze niezła jazda przed nami, ale staramy się kurczowo trzymać planu - przeprowadzka koniec czerwca/początek lipca. Powodzenia i wytrwałości wszystkim budującympozdrawiamAneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 27.03.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Wklejcie jakieś zdjęcia z waszych APSów Proooooszę!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gagasia1 28.03.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 http://img216.imageshack.us/img216/8761/budowa2007012jo4.th.jpg Mam nadzieję, ze mi się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gagasia1 28.03.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Ogrzewanie podłogowe w kuchni (kuchnia jest w miejscu, gdzie wg projektu miał być gabinet) http://img235.imageshack.us/img235/3730/podogwka013uc8.jpg Więcej postaram się wkleić później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 28.03.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Fajny domek gagasia1 dzięki za zdjęcia, byłabym wdzięczna za zdjęcie salonu w kierunku wyjścia na taras. Ale tak nawiasem mówiąc to powiem, że w życiu nie domyśliłabym się że to APS96 Napisz jeszcze proszę jakie robisz schody? Za co zaśpiewali 10 tys, za samo wylanie betonowych schodów, czy robienie schodów na gotowo ze stopniami np drewnianymi i balustradą? Bo jak na gotowo to chyba wcale nie jest dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gagasia1 29.03.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 No tak, mój APSik jest bardzo zmodyfikowany. Tam, gdzie miały być filary przy wejściu postawiłam ścianę i teraz mam wiatrołap z porządną wnęką na zabudowę, a dalej malutką spiżarnię i malutką łazienkę. Bardzo zależało mi na tej spiżarni i dlatego takie zmiany. Zdjęcie salonu muszę zrobić teraz, bo przed posadzkami, jest w miarę posprzątane. Inne zdjęcia nie nadają się za bardzo do pokazania światu A schodów to nie robimy betonowych tylko od razu drewniane, bez podstopni, takie ażurowe. Znaleźliśmy pana, który zrobi je za 7,5 tys. i mamy nadzieję, że będziemy zadowolen i. Teraz przy wykończeniówce wszystko nas wykańcza i liczymy każdą złotóweczkę. Tu, gdzie stoi drabina, już niedługo będą schody http://img231.imageshack.us/img231/8313/miejscenaschodyyq2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gagasia1 29.03.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 No i jeszcze domek "od tyłu" http://img213.imageshack.us/img213/968/budowa2007006jq8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 29.03.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 No przynajmniej z tyłu wygląda znajomo! My właśnie z tyłu troszę zamieszaliśmy, bo zlikwidowaliśmy obie lukarny na ogrodowej elewacji i okno w łazience zastąpiliśmy oknem dachowym ale od frontu będzie tak jak Pan Projektant wymyślił W środku też nie wiele zmian - powiększona łazienka kosztem wiatrołapu żeby weszła kabina prysznicowa, wyjście na zewnątrz z pomieszczenia gospodarczego i zamiast okien dachowych na strychu - jedno normalne w szczycie. Jak już pisałam na strychu będzie pralnio-suszarnia. Aha jeszcze mamy doprojektowaną wiatę obok garażu krytą dachóweczką. Schody będą wylewane bo pod nimi ma być spiżarka. Myślę że 7,5 tys za samonośne schody drewniane to bardzo przystępna cena. Jak posprzątasz to wklej proszę zdjęcie tego nieszczęsnego salonu bo ciągle się martwię, że będzie za wąsko, a teraz jak mam narazie tylko ściany fundamentowe to nie mogę sobie tego wyobrazić. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gagasia1 30.03.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Proszę bardzo - salon.Zdjęcie może nie za ciekawe, ale chyba widać wielkość. Naprawdę nie wydaje mi się, że jest za wąski.http://img80.imageshack.us/img80/9034/bidowawiosna007zf4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 01.04.2007 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Dziękuję bardzo gagasia1 ! Rzeczywiście nie wygląda najgorzej Trochę się uspokoiłam. Mam dość duży komplet wypoczynkowy i bałam się, że go nie wcisnę pod drzwi tarasowe, ale teraz myślę, że będzie OK. Fajnie, że macie już tyle pracy za sobą. My kończymy fundamenty, a plan jest taki, że kończymy budowę do końca roku. Nie wiem,czy nie jesteśmy zbyt dużymi optymistami ale będziemy próbować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 14.05.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 My tez APS-owcy ale budowy bynajmniej nie kończymy. W dobie obecnego braku wykonawców liczymy ,ze wejdzie nam wreszcie tynkarz:) nasz obecnie wyglada takhttp://www.gildor.riders.pl/displayimage.php?album=lastup&cat=4&pos=2http://www.gildor.riders.pl/displayimage.php?album=lastup&cat=4&pos=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 14.05.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Bardzo fajnie wygląda wasz domek przeszkadzajko. Ciekawie wyglądają te okrągłe kolumny zamiast filarów takich jak w projekcie - zapewne było z nimi dużo mniej roboty My niestety na to nie wpadliśmy i filary będą kwadratowe w przekroju. U nas narazie idzie wszystko zgodnie z planem - w przyszłym tygodniu zalewamy strop. Jestem zadowolona z tego tempa tym bardziej, że muruje tylko mój tata ( na szczęście mam murarza w rodzinie ) z mężem. Jesteśmy tylko tydzień za sąsiadami, którym buduje firma. Pozdrawiam wszystkich APS-owców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 15.05.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Mnie sie nie podobaja takie kwadratowe dlatego od razu z gruntu wiedzielismy, ze kolumny.Zazdroszcze murarza w rodzinie!!!! Ja właśnie od dłuuugiego czasu poszukuje kogos choc na 1 dzien zeby podmurowac okna. Nasza zaklepana ekipa znikneła bez wieci;) jak to teraz powszechnie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 15.05.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Mi nie przeszkadzają te kwadratowe filary, nawet zadowolna jestem, że to coś takiego innego i mniej powszechnego niż kolumny. My nasze filary, cokół, wykusz i przestrzeń wokół wejścia ( to co pod daszkiem ) chcemy obłożyć płytkami klinkierowymi i myślę, że w sumie będzie to ładnie wyglądać. A czy ja dobrze widzę, że te słupki pomiędzy oknami w wykuszu macie wylewane a nie murowane? Nie będzie przemarzać ściana w tym miejscu? U nas te słupki jeszcze nie gotowe, a wiem, że tato mówił, że będzie z tym mnóstwo roboty, wylać pewnie prościej niż wymurować, tylko czy, cholera, za zimna ta ściana nie będzie A macie już kominek? Ja ciągle martwię się, że ten kącik za mały żeby w niego kominek wcisnąć. Napewno przesunę wejście do kuchni z jadalni w prawo, żeby zorganizować więcej ściany, ale stale myślę, że ten kąt na kominek to nie najszczęśliwszy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 15.05.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Nie mam pojecia czy bedzie przemarzac okaze sie:)Nie mamy kominka jako takiego ale miejsca nie wydaje mi sie tak mało. My nie mamy sciany w kuchni tej działowej z salonem zostawilismy jedynie fragment ściany własnie przy kominku o tu to widac troszkehttp://gildor.riders.pl/displayimage.php?album=lastup&cat=4&pos=51 co prawda jeszcze bez okien ale widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts