Pod 25.04.2018 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Jak ocieplić fundament lany, nieszalowany, zalany w gruncie? Odkopuje go na tyle żeby wejść i przykleić styro? Czym kleić do takiej swiezo wylanej ławy? ile dni musze odczekać żeby kleić? Mogę użyc zwyklego kleju cementowego do styropianu? Skoro ziemia to dociśnie to chyba wystarczy tylko połapać i ewentualnie pianką uszczelnić łączenia? To jest tylko jedna ściana dobudówki ale długa, nie było sensu murować tego z bloczków i szalować. Czy taki nie do konca wyschniety fundament mozna już potraktować mazidłem typu dysperbit? czy to olac i dac folie albo pape także na izolację pionową ławy w gruncie? Sciana bedzie szkieletowa odcieta pozioma izolacją (papą). Pomieszczenie nie bedzie ogrzewane ale połaczone bezposrednio z garażem i chciałbym mimo wszystko ocieplić fundament chocby na ten metr ponizej gruntu np styro niebieskim o grubosci 5-8cm. Tylko czy jest sens? Ekipa która muruje wlasnie dom u sąsiada twierdzi że polozyliby tylko papę na fundamecie i nic nie izolowali w pionie. Tylko ja sie troche boje wilgoci. Teren gliniasty. Drenaż jest wokół domu ale w tym miejscu nie bedzie (schowa sie pod podłogą dobudówki). A może tylko dać styro na chudziaku i odizolować sie termicznie od gruntu i fundamentu ? a pionowa izolacje olać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts