Andrzej Wilhelmi 16.11.2018 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 (edytowane) ...Stwierdzenie złego wyboru jednak prosiłbym uzasadnić. ...Nawet gont wybrany kiepski... No właśnie "kiepski" gont do tego nie wiadomo czy zastosowano podkład systemowy. Przy tak małym nachyleniu połaci należało rozważyć zastosowanie gontów mocowanych tak jak papy termozgrzewalne. Do tego jak została wykonana czapa na kalenicy? Reasumując tandetny materiał i tandetne wykonanie. Pozdrawiam. Edytowane 16 Listopada 2018 przez Andrzej Wilhelmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gontowy 17.11.2018 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 No właśnie "kiepski" gont do tego nie wiadomo czy zastosowano podkład systemowy. Przy tak małym nachyleniu połaci należało rozważyć zastosowanie gontów mocowanych tak jak papy termozgrzewalne. Do tego jak została wykonana czapa na kalenicy? Reasumując tandetny materiał i tandetne wykonanie. Pozdrawiam. Dzięki. Dodam, że rodzaj podkładu ani gontu nie ma wpływu na zgłoszony problem złamania płatków przez wiatr w skutek zlego wykonawstwa. Który gont 'mocowany jak papy...' masz na myśli? Od 2006go sprzedaję gonty, ale nic mi nie przychodzi do głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.11.2018 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Tandetny gont mający skąpe pola styku (sklejenia) jest jak najbardziej podatny na takie uszkodzenia. Do tego montaż w październiku! Należało podgrzać gont i dodatkowo go podkleić. Natomiast co do gontów przeznaczonych do małych spadków to ma takie w swojej ofercie ISOLA. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gontowy 19.11.2018 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Trochę zaktualizuję Pana wiedzę: ostatnie 10 lat 'Gont' z racji standardu ma określony zakres kątów pochylenia dachu jako możliwości zastosowania. Nie ma zegoś takiego jak 'gont przeznaczony do małych spadków', Pan przekazuje jakąś ściemę marketyngową z przed 20-tu lat (kiedy Isola miała kasę na obecność w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peccator 19.11.2018 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Dziękuję wszystkim za bardzo cenne porady i informacje. Wiele kwestii zostało w wypowiedziach poruszonych. Natomiast podstawowe pytanie jest takie: czy podpisałeś tą umowę? Bo jak nie to jest to jednostronny dokument zobowiązujący wykonawcę do określonych działań, dostarczenia dokumentów i pokwitowanie odbioru zapłaty. Niczego nie podpisywałem. Dałem gotówkę i dostałem to co widać na linku wcześniej. Rozpocznę oficjalną korespondencję z wykonawcą zgodnie z tym czego się dowiedziałem tutaj, a potem wejdę na drogę prawną, zaczynając od UOKIK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.11.2018 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 ... Nie ma zegoś takiego jak 'gont przeznaczony do małych spadków', Pan przekazuje jakąś ściemę marketyngową z przed 20-tu lat (kiedy Isola miała kasę na obecność w Polsce Przyjacielu to, że sprzedajesz gont nie upoważnia Cię do takich opinii kierowanych pod moim adresem. Isola jest obecna w Polsce i ja ją stosuję czy Tobie się to podoba czy nie. Gonty bitumiczne mocowane mechanicznie nie nadają się na dachy o małym nachyleniu połaci ze względu na możliwość przecieku w związku z kapilarnym podciąganiem wody. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gontowy 22.11.2018 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 Przyjacielu to, że sprzedajesz gont nie upoważnia Cię do takich opinii kierowanych pod moim adresem. Isola jest obecna w Polsce i ja ją stosuję czy Tobie się to podoba czy nie. Gonty bitumiczne mocowane mechanicznie nie nadają się na dachy o małym nachyleniu połaci ze względu na możliwość przecieku w związku z kapilarnym podciąganiem wody. Pozdrawiam. Gont z nazwy jest produktem mocowanym mechanicznie, sztucznym itp. Polska Norma EN 544 opisuje. Nie tworzy jednolitego pokrycia (vs papa termozgrzewalna). To że Isola ma powycinaną w jakiś dziwnych kształtach papę termożgrzewalną, która po zgrzaniu wyglądą prawie jak pokrycie z gontów, to kwestją waszej współpracy, proszę jednak nie mnożyć bajek marketyngowych. Na stronie Isola nie ma czegoś takiego jak 'Gont bitumiczny do dachów płaskich', przecież sprawdziłem przed napisaniem poprzedniego posta. Szanuję Pana wiedzę fachową i niewygodnie się czuję krytykując Pana opinie. Ale Pan myli się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.11.2018 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 A to gonty innych producentów nie są z papy??!. To bądź tak miły i mnie oświeć z czego są wykonany. Nie sprzedajesz ISOLI, ale to nie upoważnia do jej krytykowania bo ma bardzo dobre produkty. Skoro się "niewygodnie czujesz" to nie krytykuj moich wpisów a przedstawiaj własne opinie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gontowy 30.11.2018 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 (edytowane) A to gonty innych producentów nie są z papy??!. To bądź tak miły i mnie oświeć z czego są wykonany. Nie sprzedajesz ISOLI, ale to nie upoważnia do jej krytykowania bo ma bardzo dobre produkty. Skoro się "niewygodnie czujesz" to nie krytykuj moich wpisów a przedstawiaj własne opinie. Pozdrawiam. Gonty wszystkich producentów są... z Gontów. Panie Andrzeju, z dużym prawdopodobieństwem Pana lodówka jest z blachy tej samej co tańsze samochody Fiat, i wykonana tym spawaniem co karmniki na farmach drobiowych, ale Pan tego tak nie odbiera. Polecam zapoznanie się z technoligią produkcji gontów (tych prawdziwych, nie skandynawskich firm)... Moją opinie przedstawiłem powyżej: Isola nie pisze na włąsnej stronie o 'gontach dla dachów płaskich', no to Pan przekazuje marketingowe bzdury. Edytowane 30 Listopada 2018 przez Gontowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.11.2018 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Gonty wszystkich producentów są... z Gontów. Skora ja wypisuję bzdury To dyrdymały, z których sam się śmiejesz. A tak na marginesie to w domach mamy chłodziarki a nie lodówki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts