adam8541 25.04.2018 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Witam Mam zamiar wybudować dom z projekty https://www.extradom.pl/projekt-domu-baset-WRL1012 działkę już mam pnb w trakcie załatwiania zmiany w projekcie likwidacja komina ponieważ nie będzie kominka likwidacja balkonów ogrzewanie powietrzna pompa ciepła lub ekogroszek z rekuperacją prace wykończeniowe wykonam samodzielnie. Moje pytanie wiąże się z kosztami takiej budowy do sso/ssz/deweloperski mam 150tyś własnych środków i mam zamiar wziąć kolejne 150tyś kredytu czy te pieniądze wystarczą ewentualnie na jaką kwotę sie szykować proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.04.2018 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam Mam zamiar wybudować dom z projekty https://www.extradom.pl/projekt-domu-baset-WRL1012 działkę już mam pnb w trakcie załatwiania zmiany w projekcie likwidacja komina ponieważ nie będzie kominka likwidacja balkonów ogrzewanie powietrzna pompa ciepła lub ekogroszek z rekuperacją prace wykończeniowe wykonam samodzielnie. Moje pytanie wiąże się z kosztami takiej budowy do sso/ssz/deweloperski mam 150tyś własnych środków i mam zamiar wziąć kolejne 150tyś kredytu czy te pieniądze wystarczą ewentualnie na jaką kwotę sie szykować proszę o pomoc. Pozdrawiam W 300tys.zl powinieneś się zmieścić.Warunek to ostro negocjować ceny czy to robocizny czy materiałów. O ekogroszku zapomnij tym bardziej,że likwidujesz kominek to żaden komin nie będzie Ci z dachu wystawal a parter ma potencjał do zmian i dalszych oszczędności chociażby na samych drzwiach do "kotłowni" Masz małą pow.zabudowy to myśl o płycie fundamentowej,powinna wyjść taniej niż fundamenty lawowe. Przemyśl materiał na ściany konstrukcyjne czyli bierz najtańszy. Edytowane 25 Kwietnia 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam8541 25.04.2018 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Dzięki kolego podbudowałeś mnie każdy mi powtarzał że 450 tyś to minimum tym bardziej że najpierw wezmę się tylko za parter żeby jak najszybciej wejść mieszkać a pużniej poddasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.04.2018 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Dzięki kolego podbudowałeś mnie każdy mi powtarzał że 450 tyś to minimum tym bardziej że najpierw wezmę się tylko za parter żeby jak najszybciej wejść mieszkać a pużniej poddasze Czytaj,czytaj i ucz się jak budować tanio to zejdziesz poniżej 300... Tamtych zostaw w nieświadomości i ciesz się przygodą jaką jest budowa domu Buduj po całości wszystko,na raty jest bez sensu i drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymano 05.05.2018 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 Witam Mam zamiar wybudować dom z projekty https://www.extradom.pl/projekt-domu-baset-WRL1012 działkę już mam pnb w trakcie załatwiania zmiany w projekcie likwidacja komina ponieważ nie będzie kominka likwidacja balkonów ogrzewanie powietrzna pompa ciepła lub ekogroszek z rekuperacją prace wykończeniowe wykonam samodzielnie. Moje pytanie wiąże się z kosztami takiej budowy do sso/ssz/deweloperski mam 150tyś własnych środków i mam zamiar wziąć kolejne 150tyś kredytu czy te pieniądze wystarczą ewentualnie na jaką kwotę sie szykować proszę o pomoc. Pozdrawiam Znajomi korzystali z tego projektu i zamknęli się w ssz w 300 tys.Wiadomo, każda sytuacja jest inna w zależności od ewentualnych zmian w projekcie, cen rynkowych w danym obszarze Polski i indywidualnych preferencji, ale jest nadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam8541 06.05.2018 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 300 tyś wydaje mi się trochę dużo za ssz ale jak piszesz zależy od wielu czynników u nas rezygnuje z balkonów, kominów itd. żeby maksymalnie ograniczyć koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianzasepa 07.05.2018 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 (edytowane) Zgadzam się z przedmówcą, lepiej zainwestować w dobrą pompę ciepła i w miarę szybko się to zwróci. Tylko koniecznie ze zbiornikiem buforowym, żeby odciążył pompę i akumulował nadmiar energii. Inaczej musisz się przygotować na spadek sprawności pompy, bo będzie załączać się w krótkich cyklach przy zmianach temperatury. Jakbyś chciał więcej się o tym dowiedzieć to chętnie opowiem Albo wejdź na Edytowane 7 Maja 2018 przez Tomaszs131 Lokowanie produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 07.05.2018 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 (edytowane) Kolejne sponsorowane bzdury.... Edytowane 7 Maja 2018 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam8541 10.06.2018 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Jestem na etapie wyboru wykonawcy do SSO do mojego domku http://https://www.extradom.pl/projekt-domu-baset-WRL1012 moje pytanie brzmi jakich kosztów robocizny bez materiału mam się spodziewać narazie mam wycenę od jednego wykonawcy ok 45 tyś wszystkie sprzęty po stronie wykonawcy.ściany beton komórkowy, wieżba tradycyjna z płaską dachówką, jeden komin systemowy, ławy fundamentowe, bez balkonów , schody wylewane ,strop,teriva czy to uczciwa cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 10.06.2018 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Zbieraj wyceny od wykonawców wtedy będziesz miał porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 10.06.2018 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 W tej cenie jest montaż więźby i położenie pokrycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam8541 10.06.2018 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 tak kolego razem z dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 10.06.2018 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Podobne wyceny dostawałem za dom o 15 mkw większy, w tym dwa stropy żelbetowe, tylko zamiast dachówki blacha no i bliżej Warszawy. Myślę, że te 10% powinieneś stargować - moja ekipa za Twój dom i taki zakres robót wzięłaby ok. 36-38 tyś. Zbieraj wyceny od innych, jedna oferta o niczym nie świadczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 10.06.2018 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Jestem na etapie wyboru wykonawcy do SSO do mojego domku http://https://www.extradom.pl/projekt-domu-baset-WRL1012 moje pytanie brzmi jakich kosztów robocizny bez materiału mam się spodziewać narazie mam wycenę od jednego wykonawcy ok 45 tyś wszystkie sprzęty po stronie wykonawcy.ściany beton komórkowy, wieżba tradycyjna z płaską dachówką, jeden komin systemowy, ławy fundamentowe, bez balkonów , schody wylewane ,strop,teriva czy to uczciwa cena ? Dobra cena.biorąc pod uwagę dzisiejsze realia i to co Bocianki piszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts