j-bolwp.pl 26.04.2018 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Witam. Dostałem pismo od gminy z nakazem odtworzenia rowu melioracyjnego który był zasypany przez rolnika około 20 lat temu jeszcze przed podzieleniem pola na działki budowlane i przekazaniem gminie ziemi pod drogę . Gmina powołuję się na prawo wodne art.77 ustawy z dnia 18 lipca 2001 roku. Twierdzą że owy rów należy do grupy urządzeń melioracji wodnych szczegółowych. Rów ten widnieje na mapkach w ewidencji gruntów, ale nie ma go na miejscowym planie zagospodarowania i nie ma go w ewidencji wojewódzkiego urzędu melioracji i urządzeń wodnych do którego nalężą takie rowy. 100m od mojej działki znajduję się fizycznie rów który jest na mapkach miejscowego planu zagospodarowania i widnieje w ewidencji wojewódzkiego urzędu melioracji . Mam też od nich pismo w którym jasno zaznaczyli że na mojej działce nie znajdują się żadne tego typu urządzenia. Dodam że owy rów przebiega pod planowanym miejscem na trafostację . Jeszcze nie byłem w gminie przygotowuję się na konfrontację czy ktoś może mi coś jeszcze podpowiedzieć w tym temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.04.2018 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Wydaje się , że masz potrzebne dokumenty i pisma więc nie powinno być kłopotu. Najbardziej w tym wszystkim potrzebny jest spokój, bo zbyt emocjonalne podejście do sprawy i zdenerwowanie może być problemem , a w pełni Cie rozumiem bo człowiek w takich sprawach niekiedy jest bezsilny.Będzie dobrze - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts