Piekap 26.04.2018 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Dzień dobry, Jestem "świeżakiem" i stanał przede mną problem położenia drewnianych stopni na betonowych schodach. Stopnie już mam, z drewna bukowego. I potrzebuje porady kogoś z doświadczeniem czy mój plan jest sensowny: Stopnie będą lakierowane obustronnie przed położeniem, od strony betonu raz, od góry 2 lub 3 razy. Prosiłbym również o sugestię jakiego lakieru warto użyć, tak żeby nie zmieniał bardzo koloru drewna (mat) i nadawał się na parkiet/stopnie; Stopnie chciałem od spodu poziomować na 3 wkrętach, tak żeby ustalić rowną odległość od poprzedniego stopnia i zeby trzymały poziom; Stopnie do betonu chciałem mocować-kleić pianką niskoprężną, dociskająć stopnie jakims workiem z klejem do czasu związania pianki; Podstopnice nakleje po połozeniu stopni z kartongipsu. Będe bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie co do lakieru i materiałów oraz mojego pomysłu jak ugryźć temat. pozdrawiam,Piekap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piekap 27.04.2018 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Dzięki za polecenie lakieru. Betonu raczej nie nazwał bym "elegancko wyrównanym". Jestem w stanie złapać poziom i raczej nie będę musiał bardzo podnosić stopnia nad beton ale nie musze dawać wiekszej warstwy spoiwa, chociaż mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 27.04.2018 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Ja do renowacji schodów i parkietów stosuję Domalux .Najpierw Capon - by drewno nie ciemniało, a później odpowiedni lakier (na schody hard albo classic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts