igla 26.04.2018 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Witam, na mapie projektowej mam wyrysowany przebieg instalacji gazowej od skrzynki do domu (nie przyłącze, tylko instalacja) oraz projekt instalacji gazowej wewnątrz domu. Czy zmiana jej przebiegu jest zmianą nieistotną? Chodzi o to, żeby rura gazowa wchodziła do domu od strony zachodniej zamiast północnej i co za tym idzie zmieni się również układ rur wewnątrz domu. Czy mogę zrobić taką zmianę, a później tylko nanieść właściwy przebieg rury gazowej przebiegającej przez posesję na mapie powykonawczej czy jednak muszę gdzieś to zgłosić? Jeżeli chodzi o instalację gazową to nie mam na nią żadnego dodatkowego projektu. Miałem na przyłącze gazowe, a raczej miała go gazowani i tylko go ze mną konsultowała, ale przyłącze to co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 27.04.2018 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Każda zmiana przebiegu instalacji gazowej wewnętrznej wymaga nowego projektu wykonanego przez projektanta z uprawnieniami gazowymi i pozwolenia na budowę. Do zmiany przebiegu instalacji zewnętrznej wymagany jest projekt i zgłoszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts