Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

więźba dachowa Warszawa - gdzie najlepiej?

Recommended Posts

Ja zamówiłem więźbę impregnowaną ciśnieniowo w firmie:

Impregnacja Drewna sp. z o.o.

Biuro handlowe 05-503 Antoninów

tel 22/7973016, 22/7573906

Może nie jest najtaniej 750 zł netto za m3, ale polecił mi tą firme Cieśla który bedzie mi robił więźbę. Co prawda można kupić drewno impregnowane zanurzeniowo po ok 550-600 zł ale uznałem że jest toinwestycja na wiele lat i przy 10 m3 moge zapłacić 2 tys więcej za spokój.

• 9 months później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...

No np. ja kupowałem pod Łodzią impregnowane ciśnieniowo. Przywieźli mi w ramach ceny. Nie była niska bo chyba coś ok. 720 zł/m3 ale materiał przyjechał do mnie 4 stycznia i był naprawdę w porzadku.

Wszystko załatwiłem mailem, chociaż przejechałem się żeby zobaczyć jak impregnują moje kawałki. Potem jeszcze dostałem zdjęcie przekroju jednej belki, którą musieli robic od nowa, bo byla zwichrowana (ale samido tego doszli więc są ok), jak ładnie impregnat wszedł w drewno, żebym miał pewność, że jest w porządku.

W sumie 13 m3.

http://www.welam.com.pl

Pozdr,

TJ

PS. tylko trzeba mieć kim wyładować towar, bo najczęściej przyjeżdża spedycją. Chyba, że krótsze belki niż chyba 8-10 m wtedy przywożą sami. U mnie była jedna jakaś strasznie długa (ta zwichrowana) i nie ryzykowali przewozu sami