piotrus_pan16 27.04.2018 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Witam, Mam dylemat w jaki sposób należy wykonać izolację balkonu. Sęk w tym, że chciałbym uniknąć zgrzewania papy do płyty balkonowej. Wpadłem na taki pomysł:1. Zamiast zgrzewania papy przykleić papę asfaltową lepikiem na zimno.2. Zamiast papy zastosować folię3. Płytę balkonową pokryć izolacją wodoszczelną (np. Izohan WL) i na to folia. Nad izolacje wodoszczelną zamierzam położyć styropian oraz wykonać wylewkę. Na wylewce docelowo będzie szlam wodoszczelny. Uprzedzając pytania dlaczego nie chcę zgrzać papy:1. chciałbym zminimalizować ryzyko uszkodzenia ram okiennych.2. Dekarz krzyknął sobie 1000PLN za zgrzanie 8m2 papy. Balkon będzie opierzony, na wierz płytki kładzione zgodnie ze sztuką. Pytanie dotyczy tylko izolacji pod styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 27.04.2018 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 jezeli taki uklad warstw to ewentualnie zamiast 1/2/3 dac mase kmb dobrej klasy (cos okolo sika Igolflex, pecimor 2k)i w sumie ok... zamiast eps daj xps. i zamiast szlamu : Sikabond T8 jako klej i uszczelnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrus_pan16 27.04.2018 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Ok, dziękuje za odpowiedź. W czym ta masa jest lepsza od papy/ dwuskładnikowych szlamów na bazie cementu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts