chio1 28.04.2018 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2018 Witam, Mam pytanie odnosnie polaczenia sciany z sufitem z karton gipsu na poddaszu. Sufity mam juz podwieszone i polaczenia zaszpachlowane "przez firme". Obecnie jestem na etapie dostawiania scianek dzialowych, problem polega na tym ze w miejscach laczen plyt sufitowych nie jest rowno i pomiedzy plyta sciany a sufitem tworza sie spore "szczeliny". Jak sobie z tym poradzic , zaznaczam ze nie jestem specjalista i ucze sie jak poprawnie to wykonac ? 1. Zeszlifowac miejsce gdzie bedzie sie stykac plyta sciany aby przylegala na calej szerokosci ? 2. Wypelnic czyms szczeliny (jakas masa gipsowa ? klejem ?) i uzyc tasmy do naroznikow wewnetrznych ? Myslalem zeby uzyc takiego urzadzenia do nalozenia tasmy w naroznikach. Ten sam problem wystepuje przy skosach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chio1 29.04.2018 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Znalazlem taki filmik wiec wyglada na to ze tasma powinno byc ok. Czym wypelnic szczeliny ? Wolalbym czyms mocnijszym niz gladz gipsowa ? moze klejem albo gipsem szpachlowym do polaczen ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 01.05.2018 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Do spoinowania szczelin najlepiej nadaje się masa szpachlowa vario . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NAMOW 07.05.2018 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Można też zastosować uniflot knaufa, w który wtapia się taśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts