emilch 28.04.2018 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2018 Witam, Mam następujący problem, muszę nadlać na wylaną wcześniej stopę do umocowania wózków i napędu, nadlewka będzie miała grubość 27cm. Po pierwsze jak to wykonać aby się trzymało jak należy. Po drugie czy można użyć gotowej zaprawy B20 czy B25, w sumie potrzebuje ok 0,3m^3 nie chcę bawić się w piasek i cement. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid blasiak 28.04.2018 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2018 Ja bym to zrobił tak:- Powierzchnię stopy lekko opukał młotkiem aby odbić zaczyn cementowy który wypłynął na górę. ( zmierzwił beton)- Wywiercił 8 ( im więcej tym lepiej) otworów fi 12 na głębokość około 20-25 cm- Wpuścił klej do mocowania kotew chemicznych- Osadził pręty zbrojeniowe w kształcie litery L tak żeby miejsce wygięcia było około 5 cm poniżej docelowej wysokości- Powierzchnię zmierzwionego betonu dokładnie odpylił- Zaszalował lub lał do gruntu do zakładanej wysokości.Oczywiście lepiej użyć zaprawy gotowej B25, ja na bardziej odpowiedzialne elementy architektury ogrodowej do takiej zaprawy dorzucałem jeszcze trochę cementu klasy 42,5 ( 2-3 kg na wiadro ) - da moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.04.2018 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2018 Da moc Dobra rada, też bym tak zrobił, będzie trwale, stabilnie i dobrze związane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts