ardnet 28.04.2018 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2018 Na początek chciałem się przywitać, gdyż jestem tu całkowicie nowy. Mam taki problem, że chcę przenieść kuchnie w roli aneksu do pokoju w kawalerce. Po rozmowie z kominiarzem dowiedziałem się, że muszę przenieść wentylacje do aneksu.Jak wygląda wytrzymałość bloczków z jakich zrobiony jest komin wentylacyjny, dodam że to stare budownictwo, taki 4 piętrowy prostokąt, najcześciej są to budynki powojskowe z dawnych lat, mieszkam na parterze. Mam jeden otwór wentylacyjny w kominie i chcialbym wykuć drugi 90 stopni odwrócony do niego, cały czas będę używał tylko jednego podłączenie.Jak ma się to do wytrzymałości komina i czy takie wykucie jest możliwe do zrobienia bez narażania konina na nadmierne obciążenia. Jak to zrobić mechanicznie, czy wykuc przecinakiem czy nawiercac otwory. Otwor ok fi 70prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts