kuba900115 29.04.2018 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Witam wszystkich. Dostałem do wykonania zlecenie na wykończenie tynków cementowo wapiennych. Tynki są w domkach nad morzem. Domki mają ok 10 lat. Byłem tam ok 3 tyg temu na oględziny, w budynkach nie widać wilgoci ani żeby ściany były popękane. Tynki są zatarte na gładko. Za kilka dni ma wejść hydraulik a ja za ok 5-6 tygodni. Powiedziałem,że trzeba położyć gładź na co Inwestor,że chce aby tylko "minimalnie" wyszpachlować ściany, bo nie chce efektu lustra tylko aby nie były chropowate jak teraz. To jest taka moja dodatkowa praca na tej budowie, ponieważ będę wszędzie kładł płytki. Jaką gotową bądź z worka możecie polecić masę szpachlową na takie tynki??? Proszę o odp i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 30.04.2018 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Radził bym nie brać się za coś czego nie robiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 30.04.2018 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Radził bym nie brać się za coś czego nie robiłeś To byśmy dalej w jaskiniach zyli. Albo już nawet nie. No i powiedz to dzieciom, Kopernikowi, Kolumbowi itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 01.05.2018 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Rozumiem że Ty z chęcią przyjmiesz u siebie na budowie osoby bez doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba900115 02.05.2018 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Dobrze, mój błąd nie napisałem, że gładzie czy inne prace budowlane nie są dla mnie nowością. Swego czasu robiłem kompleksowe remonty łazienek od A do Z, przy tym czasami wpadały inne prace wykończeniowe... Po prostu zapytałem bo od X lat pracuję w DE jako glazurnik i trochę wypadłem z tematu materiałów budowlanych w PL. Właśnie dlatego zapytałem jaką masę szpachlową polecacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 02.05.2018 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Jeśli ma być gładź gipsowa to albo będzie lustro albo źle wykonana praca. Jeśli nie ma być gładko to gładź cementowa tylko po co skoro podobna faktura podobno jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba900115 02.05.2018 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Nie mów,że źle wykonana praca. Skąd u Ciebie takie pesymistyczne podejście. Wszystko zależy od tego jaki efekt chce się osiągnąć... Zwróć uwagę,że ja nie prosiłem o opinię czy praca będzie wykonana dobrze czy źle tylko prosiłem o polecenie jakiejś masy szpachlowej najlepiej jakiej firmy?? Ja kiedyś robiłem franspolem i pracowało się tak średnio, później obrabiałem drzwi śmigiem i nawet fajnie się robiło... Wolałbym opinię kogoś doświadczonego, kto przy tym pracuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 03.05.2018 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Tak się składa że nam doświadczenie i całkiem nie małe jeśli gładź gipsowa to musi być gładka i tyle. Gładzie też są miękkie przez co wg mnie do domków pod wynajem ( bo chyba o takich piszesz) się nie bardzo nadają. W takim przypadku albo gładź cementowa albo gips szpachlowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brazylia29 03.05.2018 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Przerabiałem już podobny temat nie raz ,domki pod wynajem ,czy mieszkania. Po prostu inwestor chce zrobić remont jak najmniejszym kosztem ,no bo po co robić coś na wysoki standard jak po jednym sezonie i tak ściany będą poobijane ,drzwi od kabiny prysznicowej wyłamane ,deska sedesowa złamana i tak dalej.Sam miałem mieszkanie nad morzem na wynajem zrobione na wysoki standard i po praktycznie 3 miesiącach nadawało się do ponownego szpachlowanie tak były ściany zniszczone. Pociągnij raz ściany gipsem szpachlowym szarym ,a zobaczysz ,że inwestor będzie zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 03.05.2018 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Mnie najlepiej robi się Doliną Nidy, zielony worek - podstawowa zaleta dla mnie, można kłaść mokre na mokre. Oczywiście jest to "miękkie" ale nie o to pytał założyciel wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetan_kajetanowicz 03.05.2018 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Najlepiej sprawdzi się gips szpachlowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 03.05.2018 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Jak komuś tynk cem-wap nie pasuje bo wyglada jak w oborze tp na mokro daje się gładź wapienną Kreisel 660, sprawdzone i powielane przez większość u mnie miejscowych tynkarzy.Rozwiazaniem jest też tynk cem-wap z Caparola ale wychodzi najdrożej ale jest bardzo drobny i jako jedyny nie pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba900115 03.05.2018 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Przerabiałem już podobny temat nie raz ,domki pod wynajem ,czy mieszkania. Po prostu inwestor chce zrobić remont jak najmniejszym kosztem ,no bo po co robić coś na wysoki standard jak po jednym sezonie i tak ściany będą poobijane ,drzwi od kabiny prysznicowej wyłamane ,deska sedesowa złamana i tak dalej.Sam miałem mieszkanie nad morzem na wynajem zrobione na wysoki standard i po praktycznie 3 miesiącach nadawało się do ponownego szpachlowanie tak były ściany zniszczone. Pociągnij raz ściany gipsem szpachlowym szarym ,a zobaczysz ,że inwestor będzie zadowolony. Dokładnie tak jest,ze inwestor nie chce za wiele wyłożyć na materiały bo wszystko idzie na wynajem... Jakiej firmy polecacie gips szpachlowy??? Jakieś opinie, jak się obrabia itd?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts