lukkasz89 01.05.2018 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 cześć, mam glazurnbika, który rozpoczął układanie płytek wzdłuż dylatacji. W trakcie ukłądania płytek wyszło, że dylatacja nie była pod kątem 90 stopni względem ściany - tym samym płytki ulożone są krzywo. Foto poniżej. Absolutnie nie podoba mi się efekt tej pracy. Mam kilka rozwiązań tej sytuacji: - ułożenie płytek na dylatacji (z moim ryzykiem, że popękają) - położenie siatki na dylatacji - ułożenie płytek na klej elastyczny na dylatacji - przyklejenie płytek na klej + sylikon w miejscach w których płytka przechodzi przez dylatację - nacięcie nowej dylatacji Co o tym myślicie i jakie jest Wasze zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redblack 01.05.2018 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Ja mam tak: - przyklejenie płytek na klej + sylikon w miejscach w których płytka przechodzi przez dylatację Myślę, że trudno jest przy robieniu wylewek zrobić idealnie równo dylatację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukkasz89 01.05.2018 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Ja mam tak: Myślę, że trudno jest przy robieniu wylewek zrobić idealnie równo dylatację. czyli mam rację, że posadzkarze mogli wykonać posadzkę z niewielkim skosem Tym samym glazurnik powinien znaleźć rozwiązanie (np. jedno z podanych powyżej) żeby dylatację wyprostować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 01.05.2018 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 ja bym zalał żywicą starą dylatację i naciął nową przy ułożonych płytkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brazylia29 03.05.2018 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Ja jestem ciekaw co by zrobił ten glazurnik jakby były dwie dylatacje w pomieszczeniu. Od jednej dylatacji wystartuje z płytkami, a co zrobi jak druga dylatacja wypadnie w połowie płytki? Będzie ciął płytki po skosie? Jeśli położy tak płytki jak na obrazku to będzie to wyglądać raczej fatalnie. Dobry glazurnik wie jak zrobić ,żeby było dobrze zrobione i żeby ładnie to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts