ironsmith 01.05.2018 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 witam, stoję przed wyborem hydroizolacji, w mojej okolicy jest firma która robi natrysk polimocznikiem jako hydroizolację (oglądałem filmiki o polimoczniku i robi wrażanie) koszt ok 150zł/m2, widziałem też taki materiał jak canada ruuber - płynna guma ok 95zł/m2 + moja robocizna (także w internecie ciekawe prezentacje materiału) czy ktoś z was to stosował a jeśli tak to proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekdomus 10.05.2018 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Polimocznik to dobra hydroizolacja ale trzeba umieć ją położyć. Przygotowanie powierzchni jest bardzo wazne i pracochłonne. Kolejne etapy to: wypiaskowanie powierzchni betonu, zagruntowanie primerem epoksydowym, posypanie piasku jako warstwę szczepną a dopiero potem natrysk. Tak to powinno wygladać poprawnie i nie wiem czy jakis etap mozna opuscic w przypadku tarasu. Co do prouktów typu liquid rubber to moge polecic coś lepszego i tańszego. Ale tylko na privie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 10.05.2018 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 jeżeli beton będzie świeżo wylany też musi być piaskowany?wojtekdomus wysłałem na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 10.05.2018 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Ja robiłem canada ruuber koszt na balkon wyszedł z 900zl .Dwie warstwy położyłem. Czy było warto to się okaże za 10 lat:) Można było taniej można drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 10.05.2018 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 tkaczor123 kładłeś bezpośrednio na beton razem z gruntem czy na papę czy jeszcze coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekdomus 10.05.2018 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Tak, chodzi o to aby powierzchnia była chropowata i dobrze absorbowała primer. Ja wysłałem Ci na priva odpowiedź i namiary do dobrej firmy polimocznikowej. Oni wiedzą lepiej niż ja, mozesz ich zapytać jak przygotuja powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 11.05.2018 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 tkaczor123 kładłeś bezpośrednio na beton razem z gruntem czy na papę czy jeszcze coś innego? Bezpośrednio na beton wcześniej zagruntowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 17.05.2018 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 tkaczor po wyschnięciu wygląda dobrze tworzy jednolitą powierzchnię jak pokazują na zdjęciach, może zrobić fotkę jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 19.05.2018 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 tkaczor po wyschnięciu wygląda dobrze tworzy jednolitą powierzchnię jak pokazują na zdjęciach, może zrobić fotkę jak to wygląda? Nie mam zdjęć z tarasu gdyż telefon mi kolejny padł, ale zrobiłem teraz zdjęcie co raz posmarowałem przy wejściu do domu, w tamtym roku. Jak odzyskam dane to wrzucę na forum fotki z tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CANADA WATERPROOF SYSTEM 15.06.2018 03:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Dystrybujemy produkt z Kanady typu liquid rubber czyli gumę w płynie , za CWS R 2i na m2 zaplaci Pan ok 80zl m2 za materiały , za wersję gumy CWS F bez UV powinno sie zmieścic z kosztami materiału w okolicach 60zl za m2 , puszka 20 litrowa CWS F bedzie kosztowala ok 600 pln i wystarczy na 10m2 na beton , do tego trzeba doliczyc podklad bitumiczny pewnie ok 2-3 pln na m2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 22.08.2019 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 czy polimocznik może być ostatnią warstwą na balkonie ? czy to jest przyjemne dla stóp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts