Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

taras guma czy polimocznik

ironsmith

Recommended Posts

witam, stoję przed wyborem hydroizolacji, w mojej okolicy jest firma która robi natrysk polimocznikiem jako hydroizolację (oglądałem filmiki o polimoczniku i robi wrażanie) koszt ok 150zł/m2, widziałem też taki materiał jak canada ruuber - płynna guma ok 95zł/m2 + moja robocizna (także w internecie ciekawe prezentacje materiału) czy ktoś z was to stosował a jeśli tak to proszę o opinie.

• 2 weeks później...
Polimocznik to dobra hydroizolacja ale trzeba umieć ją położyć. Przygotowanie powierzchni jest bardzo wazne i pracochłonne. Kolejne etapy to: wypiaskowanie powierzchni betonu, zagruntowanie primerem epoksydowym, posypanie piasku jako warstwę szczepną a dopiero potem natrysk. Tak to powinno wygladać poprawnie i nie wiem czy jakis etap mozna opuscic w przypadku tarasu. Co do prouktów typu liquid rubber to moge polecic coś lepszego i tańszego. Ale tylko na privie.

tkaczor po wyschnięciu wygląda dobrze tworzy jednolitą powierzchnię jak pokazują na zdjęciach, może zrobić fotkę jak to wygląda?

Nie mam zdjęć z tarasu gdyż telefon mi kolejny padł, ale zrobiłem teraz zdjęcie co raz posmarowałem przy wejściu do domu, w tamtym roku.

Jak odzyskam dane to wrzucę na forum fotki z tarasu.

guma.jpg

• 4 weeks później...
Dystrybujemy produkt z Kanady typu liquid rubber czyli gumę w płynie , za CWS R 2i na m2 zaplaci Pan ok 80zl m2 za materiały , za wersję gumy CWS F bez UV powinno sie zmieścic z kosztami materiału w okolicach 60zl za m2 , puszka 20 litrowa CWS F bedzie kosztowala ok 600 pln i wystarczy na 10m2 na beton , do tego trzeba doliczyc podklad bitumiczny pewnie ok 2-3 pln na m2 .

• 1 year później...