buzzer11 02.05.2018 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Witam, Aktualnie posiadam centrale versa 15. Alarm sam zakładałem i konfigurowałem. Wszystko działa poprawnie. Chciałbym dokupić do niej moduł Satel GPRS-A aby można było sterować alarmem zdalnie przez aplikację na telefon. Niestety nie wiem jak to ze sobą połączyć i poprawnie skonfigurować Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc i wszelkie wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 03.05.2018 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 (edytowane) Witam już chciałem pisać, że się nie da, a tu się okazuje, że już się niby da . Jest aplikacja dla GPRS-A. Nie wiem co chcesz robić, ale masz 8 wejść i 4 wyjścia w gsm i to możesz połączyć z centralą i coś tam zaprogramować. Zamiast modułu gsm, możesz kupić moduł eth i sterować centralą przez aplikację Versa Control. Edytowane 3 Maja 2018 przez ksysju info o eth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 06.05.2018 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Witam,Za pomocą tego modułu chciałbym być powiadamiany o ewentualnych alarmach i mieć możliwość zdalnego sterowania alarmem (uzbrojenie / rozbrojenie). Z tego co widzę to moduł GPRS-A ma takie możliwości. Problem w tym że nie wiem jak to ze sobą połączyć... Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 07.05.2018 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Verse programowałeś z manipulatora czy przez dloadx ? ( masz kabelek? )Ile masz wolnych wejść a Ile wyjść ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 07.05.2018 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Verse programowalem przez dloadx. Wolne mam 2 wyjścia i 6 wejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 07.05.2018 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Ok, Sygnalizacja włamania. Wyjście Versa Q3 ustawiasz jako NC "alarm włamaniowy" i łączysz z Wejściem I1 modułu gps, Jak zasilanie modułu masz z Versy to masy masz już połączone.Uzbrajanie systemu. Wejście Versa ustawiasz jako "uzbr/rozbr systemu" i łączysz z Wyjściem O1 modułu gsm. Programujesz moduł. Powiadamianie SMS czy co tam innego z Wejścia I1 jako Włamanie Wyjście Q1 jako sterowanie uzbrojeniem systemu.Potestuj, zobacz co działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 09.05.2018 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Modul już mam. Chciałem dziś sprawdzić co i jak z programowaniem ale doczytałem się, że program GX SOFT działa od win7 wzwyż. Niestety ale mam tylko kabel satelowski na rs232 a stary leciwy laptop który ma jeszcze port rs232 nie pociagnie niestety nic poza win XP. Muszę dokupić kabel satel usb-rs... Tanie to to nie jest... Ok 100zl. Gdybym wiedział wcześniej to zakupił bym go od razu z modułem a tak to jestem w plecy dodatkowy koszt transportu Chyba że przejściówka USB/RS232 ale czy to zadziała... Nie wiem. Tak czy inaczej muszę poczekać na kabel i wtedy wrócę do tematu. Może do piątku dojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 11.05.2018 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Witam,Rozpocząłem walkę z tematem. Napisałeś żeby wyjście Q3 centrali ustawić jako NC i "alarm wlamaniowy".Ja mogę ustawić tylko samo alarm wlamaniowy. Nigdzie w parametrach wyjść nie mogę ustawić NO. Natomiast wejście Z4 (w moim przypadku) mogę ustawić typ linii a nie mam nigdzie ustawienia "uzbr/rozb alarmu"Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 11.05.2018 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 AD1. mój bład. nie nc , a polaryzacja. zostaw jak jest. AD2. chodziło o typ reakcji 13 zał/wył czuwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 11.05.2018 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Przy ustawieniu wyjścia 3 jako alarm wlamaniowy mam takie opcje:Kasowanie ze strefy 1, kasowanie ze strefy 2, pulsowanie, polaryzacja +12V, sygn alarmy strefy 1, sygn alarmy strefy 2. Mogę te opcje wybrać bądź odptaszkowac. Które powinny być poprawnie zaznaczone? Wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 11.05.2018 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Wejście Z4 ustawiam typ reakcji na zal/wył czuwania. Jaki tu wybrać typ linii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 11.05.2018 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Ustawiłem jako NO. Wejście l1 w module również ustawiłem na typ NO. Jak włączyłem wejście w module przy pomocy programu to odpalił się alarm w centrali i syrena zaczęła wyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 12.05.2018 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Tzn, wyło bo się czuwanie załączyło ? Syreny to lepiej wyłączyć na czas prób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 13.05.2018 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Centrala była włączona cały czas. Nie była oczywiście uzbrojona. W programie GX soft jest możliwość załączania wejść i jak załączyłem wejście l1 które jest połączone z OUT3 centrali to syrena zaczęła wyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 13.05.2018 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Podziałałem dziś w temacie i tak: za pomocą CLIP bądź SMS mogę tylko uzbroić alarm ale niestety nie mogę go wyłączyć. Masz na to jakiś pomysł dlaczego tak się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 14.05.2018 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Sprawdź na początek Verse , czy wejście Z4 jak zewrzesz to uzbraja , rozewrzesz to rozbraja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 14.05.2018 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Z4 działa poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 14.05.2018 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Ok jakoś jednak mogę go wyłączyć tylko nie za każdym razem. Coś jest naknocone pewnie z ustawieniami modułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts