tagerek 02.05.2018 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Witam przymarzają mi ściany w pokoju.chcialbym zastosować płyty izolacyjne pir 2cm+gk płyty są zespolone fabrycznie. Tynk mam gipsowy i nie wiem czy skuwać cały tynk do cegły czy kleić je na te tynki.?? Mocować na klej poliuretanowy czy placki kleju do gk??. Wybrałem ten materiał bo nie chcę. Mi się bawić z multipor em. Tu przyklejenia i spoinowanie plus gładź. Ktoś z was stosował ten materiał do ociepleń id wewnątrz?? Jakieś wskazówki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheArt 03.05.2018 02:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Przecież 2cm to nie bedzie żadnych efektów, identyczne jakbyś tapete przykleil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tagerek 03.05.2018 04:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 2 cm płyta pir/pur lambda 0.025 więc ocieplenie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 03.05.2018 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 2 cm płyta pir/pur lambda 0.025 więc ocieplenie będzie Formalnie to i ta tapeta ociepli. Pytanie czy wystarczająco. Jeśli Ci ściana przemarza, to pewnie się na niej pojawia wilgoć. Jesteś pewien (czytaj: policzyłeś) czy po zadaniu 2cm i przy zakłądanej temperatrze zewnętrznej/wewnętrznej i wilgotności wewnętrznej efekt przestanie występować? Łatwo coś zrobić co nie da spodziewanego efektu. W dzisiejszych czasach w nowo budowanych domach standardem staje się 20cm materiału ocieplającego. 10x więcej niż chcesz użyc. Na pierwszy rzuyt oka wydaje się to mało. Wskazówka jedna. Musisz to szczelnie przykleić do ściany. Jak przykleisz plackami i zostanie Ci szpara między płyta a zimną ścianą, to wilgoć a za nią grzybek pojawia siw w owej szparce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheArt 04.05.2018 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 2 cm płyta pir/pur lambda 0.025 więc ocieplenie będzie Ta a marketingowiec sie cieszy. W bajki uwierzyles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tagerek 05.05.2018 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 Niestety w naszym kochanym kraju docieplenie od wewnątrz to jeszcze gwiezdne wojny. Jesteśmy na poziomie multiporu i dlatego te materiały są drogie. Pracując za granicą płyty kingspan lub Eurothane g to podstawa gdzie domy budowane są szkieletowi itp. a firmy jak recticel jest zbyt poważna firma żeby robić marketing. 2 cm płyty pur ma taką samą izolacje jak multipor 12 cm.wiec to są dwa różne materialy. Pur nie łapie grzyba itp. zauważyłem że jedna osoba stosowała ten materiał. Jeśli nie znacie materiału to po co odp. Na mój post. Bez urazy. Stosowałes to się wypowiedzieć,doradz. Żeby mieć ciepłe ściany nie musisz mieć bloczka 24 plus 20 cm ocieplenia. Materiały się zmieniają. Niektóre jeszcze 20 lat i będą w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheArt 05.05.2018 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 Widzę że mocno w to uwierzyłeś, ok Twój wybór, ktoś to musi kupować inaczej poczciwa wełna by nie taniała. Zastanów się jednak czy wyszedłbyś w góry w kurtce zrobionej z cienkiej folii nawet gdyby producent zapewniał że nie zamarzniesz czy wolałbyś jednak sprawdzoną puchowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tagerek 05.05.2018 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 Stosowałes ten materiał??? Bo zauważyłem że pseudo expertow jest dużo. Co do gór jakoś nie zauważyłem żeby himalaisci mieli puchowe kurtki. Nie odpowiadam.na posy nie mając wiedzy. Później inne osoby potrzebujące rzetelnej pomocy czytają. Że nic poza styropiane wełna nie istnieję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts