creative_21 02.05.2018 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 (edytowane) Witam jak zrobić sterowanie roletami niedrogo, a funkcjonalnie aktualnie jestem na etapie elektryki więc jeszcze wszystko przede mną chciałbym jakieś takie sterowanie żeby nie ciągało mi prądu podczas gdy jest nieużywane dom z użytkowym poddaszem chciałbym aby wyglądało to mniej więcej tak *przełącznik góra dół był przy każdej rolecie*zamykanie wszystkich rolet razem na górze *zamykanie wszystkich rolet razem na dole*zamykanie wszystkich rolet np. gdy wychodzę z domu dzięki za pomoc i porady Edytowane 2 Maja 2018 przez creative_21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarceliLBN 03.05.2018 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Najlepszym rozwiązaniem dającym o wiele więcej możliwości konfiguracji sterownia niż kolega wspomniał będzie wyposażenie rolet w siłowniki z wbudowanym modułem radiowym. Nie wiem czy można wklejać linki bezpośrednio na forum aby nie podpaść? ale dla przykładu takie oto rozwiązanie ja zastosowałem u siebie dla 12 rolet.https://mobilus.pl/mobilus-products/mobilus-tubular-motors/silowniki-mobilus-m35/mobilus-m35-ers/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 04.05.2018 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 jak to działa każda roleta ma modłuł radiowy który pobiera cały czas prąd ? jakoś by mi to nie pasowało wolę z rolet kable pociągnąć w jedno miejsce i z tamtąd sterować ktoś coś ma sprawdzonego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 04.05.2018 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 Mam u siebie 5 rolet, i na początku myślałem, że da się to zrobić kablami, ale nie wyszło. U mnie mam doprowadzone do każdej rolety kable elektryczne zasilające silniki, a sterowanie odbywa się za pomocą sterowników radiowych Somfy. Mam sterownik przy każdej rolecie i jeden przy drzwiach wejściowych który otwiera / zamyka wszystkie rolety, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 04.05.2018 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 temu tu pytam bo słyszałem że ludzie tutaj tak mają na kablach i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziemowitus 11.05.2018 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 U mnie jest na kablach połączonych z przekaźnikami na szynę din umieszczonymi w rozdzielni. Możliwości sterowania są te same co przy radiowym, sterowanie pojedynczymi czy łączenie w dowolne grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 23.05.2018 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 Ziemowitus podeślij zdjęcie jak możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 23.05.2018 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 http://www.elmes.pl/pl/kategorie-produktow/sterowanie-roletTanie, dobre, sprawdzone, polskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sickboy 25.06.2018 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 To z tanich i dobrych jeszcze f&f http://www.fif.com.plCiągniesz przewody od skrzynki do każdej rolety i sterujesz centralnie (grupowo) lub osobno. Sam mam zamiar zastosować takie rozwiązanie razem z przekaźnikami bistabilnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts