Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

bardzo proszę o pomoc, bo ciężko mi zorientować się, co najlepsze byłoby w mojej sytuacji.

Otóż chciałabym zakupić działkę (a raczej 3 działki - zaznaczone na załączonych zdjęciach). Łączna powierzchnia około 42000 m kw. Bardzo zależy mi na wykorzystaniu tej działki pod budowę domku jednorodzinnego oraz kilku małych domków na wynajem dla turystów, do tego marzę o kilku budynkach gospodarczych typu stajnia, czy kurnik. Działki nie mają jeszcze planu zagospodarowania przestrzennego. Wzięłam wniosek z gminy, ale na razie nie wiem jeszcze o co powinnam się starać. W sensie, czy o przekształcenie tylko kawałka działki na budowlaną, czy np. budynki gospodarcze i domki można postawić na innego rodzaju działce np. siedliskowej. Zastanawiam się też, czy mogłabym np. część działki wydzielić i sprzedać jako budowlaną (chodzi mi o około 20 arów). Szukałam po forach i ciężko mi znaleźć odpowiedzi na moje pytania, więc zwracam się z prośbą o pomoc do Was ;-) . Muszę jeszcze zaznaczyć, że ta mała działeczka pomiędzy dwiema dużymi to kiedyś był strumyk, który obecny właściciel po prostu zasypał, dlatego też końcowa część pierwszej działki jest trochę podmokła. Liczę na Waszą pomoc, pozdrawiam.

działkaorto.jpg

działka.jpg