cieszko 04.05.2018 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 (edytowane) Witajcie. Jak mam rozumieć projekt zbrojenia belki,te pręty mam podwiesić na drutku czy jak.. Te zaznaczone kreską. Edytowane 4 Maja 2018 przez cieszko dodanie foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 04.05.2018 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 A nie prościej zapytać konstruktora gdzie kupić lewitujący drut do tego jego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 04.05.2018 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 No tak po weekendzie zrobię ha ha. Tutaj wrzucam jako ciekawostkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.05.2018 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 Tak, podwiesić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 04.05.2018 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 Wolałbym oprzeć na jakiejś gładkiej 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.05.2018 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 Powinny być strzemiona 4 cięte przy tej ilości prętów i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.05.2018 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 Tak, powinny być strzemiona 4 cięte i możesz zmienić 11 x fi14 na 8 x fi16 (będzie o 5% mniejsze zbrojenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 04.05.2018 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 Hmm a cenowo jak? Pręt wyjdzie taniej,ale strzemiona.. warto? Roboty też więcej z 4 ciętymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 05.05.2018 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 Zbrojarz by sobie coś dodatkowo wygiął czy dociął i byłoby po sprawie. Tutaj te pręty to porażka, jak zmieścić 7 sztuk fi 14 na 20 centymetrach? Zagadaj z konstruktorem i zrób, jak proponuję.Robisz dół normalnie, powiedzmy z 4 sztuki, zobaczysz, ile się zmieści z otuliną. Na to co pół metra kładziesz w poprzek pręt fi 14 (lepiej grubszy) i układasz pozostałe 3 sztuki, czy ile potrzeba. Podkładka musi być duża, bo musi być zachowana sensowna otulina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.05.2018 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 Tak jeszcze zerkłem na tą belkę, 11#14 dołem i dwa # 10 górą? Nie wiem gdzie konstruktor pobierał nauki ale chyba w piekarni. Ta belka jest źle zaprojektowana. Jest za niska, są zla strzemiona niezgodne z PN-EN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 05.05.2018 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 (edytowane) Tak jeszcze zerkłem na tą belkę, 11#14 dołem i dwa # 10 górą? Nie wiem gdzie konstruktor pobierał nauki ale chyba w piekarni. Ta belka jest źle zaprojektowana. Jest za niska, są zla strzemiona niezgodne z PN-EN. Serio ? tu foto całej belki Edytowane 5 Maja 2018 przez cieszko dodanie foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.05.2018 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 Co ta belka trzyma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 05.05.2018 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 20 mm otuliny? Jakiś żart. Tego się nie da nawet wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 05.05.2018 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 Co ta belka trzyma ? Belka trzyma terive 5x6 m, belki terivy 5 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.05.2018 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 Belka trzyma terive 5x6 m, belki terivy 5 metrów. Weź projekt i udaj sie do jakiegoś konstruktora , innego niż ten co to robił. Naprawdę licho to wygląda. Błędy jakie widać to za duzo zbrojenie dołem/lub za mało górą . Przy takich siłach (oceniam po ilości zbrojenie) ktoś zapomniał zaprojektować ścinanie. Nie ma opcji żeby wyszedł stały odstęp strzemion na całej długości , do tego błąd konstrukcyjny strzemiona 2 cięte, powinny być 4 cięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 06.05.2018 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Weź projekt i udaj sie do jakiegoś konstruktora , innego niż ten co to robił. Naprawdę licho to wygląda. Błędy jakie widać to za duzo zbrojenie dołem/lub za mało górą . Przy takich siłach (oceniam po ilości zbrojenie) ktoś zapomniał zaprojektować ścinanie. Nie ma opcji żeby wyszedł stały odstęp strzemion na całej długości , do tego błąd konstrukcyjny strzemiona 2 cięte, powinny być 4 cięte. To nie mój cyrk. Przekaże te info inwestorce. Ja to tylko miałem zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.05.2018 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Belka trzyma terive 5x6 m, belki terivy 5 metrów. Może być problem z nośnością, ugięciem i z zarysowaniem. Projekt belki do sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 06.05.2018 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Może być problem z nośnością, ugięciem i z zarysowaniem. Projekt belki do sprawdzenia. Ciekawe to wszystko;),ciekawe co projektant powie,ogranicza mnie wysokość belki,max 35 cm ( wymiana stropu w istniejącym budynku) Czy w ogóle da radę zrobić coś w tej wysokości i rozpiętości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.05.2018 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Daj belkę stalową, np. dwuteownik HEA.Spód stropu jest na górze belki żelbetowej ?Jest po podciąg pod powiększenie otworu w ścianie wewnętrznej lub zewnętrznej?Nad belką jest też ściana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 07.05.2018 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Ciekawe to wszystko;),ciekawe co projektant powie,ogranicza mnie wysokość belki,max 35 cm ( wymiana stropu w istniejącym budynku) Czy w ogóle da radę zrobić coś w tej wysokości i rozpiętości. Pokaż jak to mniej wiecej wyglada - może trzeba iśc w żelbet a nie terive, albo jak pisze kolega d7d w dwuteowniki .... albo dwutewniki i zelbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts