Daiki 05.05.2018 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 Witajcie,Jestem nowy na forum i nie jestem pewien czy w dobrym dziale zakładam temat Le do konkretów:Chciałbym wybudować halę warsztatową o wymiarach 8x12 wys 3-4m (dwa stanowiska + małe biuro i jakieś pomieszczenie socjalne). Przeznaczenie obiektu to myjnia więc odprowadzenie wody z posadzki jakieś musi być. Ile może kosztować postawienie czegoś takiego przez firmę a ile jeśli bym chciał budować samodzielnie. Hala ma być stalowa ocieplana (chyba że istnieją tańsze materiałowo rozwiązania bez utraty stabilności konstrukcji). Gdzie się nie zapytam to odpowiedź "przykro nam prowadzimy budowy hal powyżej 1000m2, zapraszamy do kontaktu przywiekszych inwestycjach". Gdzie zrobią mi projekt takiej hali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.05.2018 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 Projektu szukaj w jakimś biurze projektowym zajmującym się projektami przemysłowymi, usługowymi. Będziesz miał projekt będziesz szukał wykonawcy będziesz miał co wycenić. Tak poza tematem jesteś pewny że to dobry pomysł na interes? Nie wiem skąd jesteś ale obserwując okolice tego typu myjnie się zwinęły, teraz królują te na żetony samoobsługowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daiki 06.05.2018 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Mam pomysł na studio detailingowe, wiem że myjnia typowo tylko na mycie auta to taki średni pomysł, aczkolwiek w mojej okolicy są 3 i zawsze jest kolejka. Jednak oferując usługi dodatkowe, do których wymagana jest odpowiednia wiedza lub sprzęt, myślę że jestem w stanie to ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 06.05.2018 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Mam pomysł na studio detailingowe, wiem że myjnia typowo tylko na mycie auta to taki średni pomysł, aczkolwiek w mojej okolicy są 3 i zawsze jest kolejka. Jednak oferując usługi dodatkowe, do których wymagana jest odpowiednia wiedza lub sprzęt, myślę że jestem w stanie to ogarnąć. Zamierzasz władować kupę forsy w nieruchomość? Na własnej ziemi zamierzasz budować? Jeśli nie, to wskazana jest pewna tymczasowość budowli wzorem podobnych konstrukcji, czyli na przykład szkielet metalowy z dwuteowników obłożony płytami warstwowymi na dobrej płycie betonowej (wiatrów u nas ci dostatek i to coraz mocniejsze) Zatem obliczasz powierzchnię scian, dachu i sprawdzasz w necie cenę metra odpowiednio ściennych i dachowych. Doliczasz cenę bram płytyi masz wstępną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daiki 06.05.2018 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Tak dokładnie mam zamiar zbudować coś co w razie czego mogę rozebrać i przenieść w inne miejsce. Co do teownikow to właśnie nie mam pojęcia jakie są potrzebne (wymiary) aby było optymalnie cena/stabilność bo oczywistym jest że z innych teownikow robi się hale 3 piętrową o powierzchni 1000m2 a inne są wystarczające ma małą klitke jak moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.05.2018 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Zanim coś rozbierzesz i przeniesiesz muisz to zbudować. Zanim zbudujesz masz działkę? -przeznaczoną pod taki rodzaj zabudowy? -wystąp o warunki zabudowy, odpis z miejscowego planu. Jak amsz takie dokumenty możesz szukac projektanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada1986 07.05.2018 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Daj sobie spokój z budowaniem czegoś na obcym gruncie bo wbrew pozorom zwinięcie tego potem nie jest ani prosta ani tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemix1987 03.04.2019 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Projekt powinna wykonać praktycznie każda firma produkująca hale namiotowe. Producentów na naszym rynku jest bardzo wielu. Co do kosztów, wszystko zależy od materiałów jakich chcesz użyć. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi, zalecam zrobić sobie listę kilku producentów i kontaktować się przez formularze na stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts