Gorath 29.09.2004 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Witam,brodzik 80x100 (2.5cm gleboki, stalowy), fachowcy maja mi zamontowac we wnece: 3 sciany murowane + drzwi harmonijka Nie bedzie w posadzce, tylko troche wyzej. Sprawy sa nastepujace:1) Mam okreslic czy chce pod plytki czy na plytki scienne - pod plytki: sciekajaca po scianie woda sie nie dostanie poza krawedz, alew takim ustawieniu jak cos kiedys sie zepsuje, to male mozliwosci wymiany bez demolki kafelkow - na plytki: fuga miedzy krawedzia a plytka niby chroni, ale jakies mocniejszy wstrzas (np. upadek) i moze byc nieszczelnie, za to demontaz wydaje sie o wiele prostszy I co wybrac? 2) Brodzik nie ma podstawy ze styropianu, tylko stelaz (nozki). Fachowcymowia, ze i tak trzeba bedzie obmurowac pod krawedziami, bo te nozki to sa do kitu, zle rozlozenie nacisku i sie bedzie ruszal. Faktycznie murowac, czy w jakis marketach mozna kupic sam taki 'wklad' styropianowy, albo jakies 'belki' ze specjalnego styropianu, zeby podlozyc?Ew. jakis inny pomysl. dziekiGorath Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 30.09.2004 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 brodzik 80x100 (2.5cm gleboki, stalowy), fachowcy maja mi zamontowac we wnece Mam coś takiego zrobione w następujący sposób: 1. Brodzik na płytki, uszczelniony silikonem. Nie ma jak na razie problemu ściekania. A demolka kafelków - nie rozumiem, przecież zabudowując brodzik zostawia się zawsze "wejście" tak, by pod brodzik móc sięgnąć ręką i dokonać naprawy, czyszczenia syfonu itp. 2. Nie wiem, jak się zachowują nóżki pod brodzik, ale nóżki pod moją wannę faktycznie są nie najlepsze. Gdybym teraz montował, kupiłbym styropian. Wkład możesz kupić w markecie, podaj sprzedawcy model brodzika (ew. wymiary), to Ci dopasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts