Aguśka74 05.05.2018 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 Koszty porównywalne, dach budynku parterowego, koperta 15x15 metrów około. Blacha T-18 podoba nam się, z niemieckiej huty, producent daje gwarancję 30 lat. Jeszcze nie wiemy na co dokładnie Podoba nam się wizualnie, dom ma nowoczesną bryłę i wykończenie. Liczymy się z tym, że pewnie po jakimś czasie trzeba będzie ją przemalować. Dachówka cementowa Braas, jest teraz jakaś promocja za około 20zł, kształt mniej nowoczesny, standardowa celtycka zaokrąglona. Moje pytanie - co będzie trwalsze? Co lepiej kupić? Kolor będzie grafitowy, liczę na to że przy cementowej aż tak nie będzie widać mchu przy tym kolorze Na ceramiczną nas nie stać. Podpowiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 06.05.2018 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Trapez nadaje się na stodoły i budynki gospodarcze. Co do Twojego dylematu wgl bym się nie zastanawiał na dachówką tylko od razu ją kupił. Blacha po 10-15 latach będzie do malowania a dachówka spokojnie poleży 50 lat Jeśli masz poddasze użytkowe to dachówka bardzo mocno wytłumia opady deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lissa123 23.08.2021 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 Odradzam dachówkę betonową BRAASa. Mam 15 lat na dachu betonową Celtycką z powłoką LUMINO. Powłoka miała być rewelacyjna, no i producent dawał 30 lat gwarancji. Z dachówek pod wpływem czynników atmosferycznych poschodziła powłoka LUMINO i widać beton. To powoduje, że jest bardziej nasiąkliwa, i podatna na porastanie mchem i grzybami. Dach i dom z nim wygląda koszmarnie. Pomimo 30-letniej gwarancji BRAAS nie uznał mi jej wmawiając, że to tylko zmiana koloru a to nie podlega gwarancji. Nie polecam dachówek cementowych BRAASa.I nie wierzcie w tą 30-letnią gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts