przemty 06.05.2018 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 (edytowane) Jestem na etapie wykonania "wykończenia" strychu.Czym polecacie jego obicie ?Na skosy wstępnie planowałem, że pójdzie płyta OSB, tylko jaka grubość ? Najbardziej zastanawia mnie co dać na podłogę. Też myślałem nad płytą OSB ale w różnych artykułach są różne opinie. Część osób poleca dać jednak deski.Zostało mi ich trochę z szalunków ale jak wiadomo,mają one dziury po gwoździach, resztki betonu i też nie są proste jak struna. Ewentualnie jakby dawać płytę OSB to jaka grubośći czy robić na jętkach dodatkowy ruszt?Jętki rozmieszczone w zależności o miejsca w odległości 60-90 cm. Edytowane 6 Maja 2018 przez przemty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NAMOW 06.05.2018 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Jeśli strych typowo użytkowy to możesz skosy obić też np. cieńkimi płytami HDF- w marketach są dostępne szare lub białe w rozmiarach 2500 x200 .tańsze od płyt osb i odpada problem z ich zabezpieczeniem.Przy podanym rozstawie jętek lepiej zastosować dodatkowy ruszt np. z łat . Pozwoli Ci on jednocześnie wypoziomować podłogę, a jednocześnie przy rozstawie np 40 cm zastosować osb 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts