remus1108 06.05.2018 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Witam. Na scianie kolankowej jest murlata. Z kazdej strony murlaty mam po 4 cm do zlicowania z sciana kolankowa. Czy z 2 stron ocieplic murlate? Czy ocieplic to zwyklym styropianem i przykleic na pianke do murlaty? Czy mozna kleic do murlaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwibel 07.05.2018 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 U mnie tynkarz zalecił podmurowanie powyżej murłaty bloczkami od wewnątrz. Otynkował praktycznie do krokwi(Jest pozostawione tylko miejsce na wełnę). Dzięki temu nie będę miał potrzeby doklejania dodatkowych rigipsów w pionie przy łączeniu skosu z ścianą kolankową. Od zewnątrz pójdzie styropian, a od góry murłaty wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remus1108 07.05.2018 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 To miales prerwe miedzy murlata a tym bloczkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 07.05.2018 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Witam, Ja na piane kleiłem do murłaty styropian grubości 3 cm. Następnie na to siatka i klej na grzebień jak pod płytki. Po wszystkim przyszedł tynkarz i otynkował wraz ze ścianami kolankowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remus1108 08.05.2018 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Dales zwykly styropian czy jakis xps? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwibel 08.05.2018 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Według mnie lepiej dać bloczek z minimalną przerwą od murłaty. Drewno może pracować i pojawią się pęknięcia na tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 08.05.2018 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Dales zwykly styropian czy jakis xps? Zwykły styropian dach podłoga. Bloczek ma słabiutkie właściwości izolacyjne. A poza tym jak dotniesz 3 cm bloczek? Tak czy siak na krokwiach będzie stelaż i dodatkowe ocieplenie min 10 cm więc regipsem się zjedzie praktycznie do dolnej części murłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts