Wybuduję czy nie 06.05.2018 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Drodzy, Mam położone tynki gipsowe Dolina Nidy Alfa.Na tynku jak wiadomo po jakimś czasie pojawiły się odpryski i wgniecenia spowodowane nieuwagą ekip wykończenowych.Również sam tynk w niektórych miejscach ma pewne niedoskonałości spowodowane jego wykonaniem. Ogólnie nie wygląda to źle więc nie biorę pod uwagę szpachlowania całej powierzchni ścian. Proszę o opinie. W jaki sposób wykonać zaprawki na ścianie, aby nie były one widoczne po malowaniu?Czy zastosowanie tego samego produktu, który był wykorzystywany przy tynkowaniu to dobry pomysł? A może jakaś masa szpachlowa typu finish? Wielu z Was już jest po malowaniu, a każdy miał na pewno coś do poprawienia. Jak sobie z tym poradziliście? Pozdrawiam,Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 08.05.2018 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 UP Czy ktoś mógłby się podzielić własnymi doświadczeniami w sprawie opisanej powyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 10.05.2018 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 UPUPNaprawde nikt? No zlitujcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 11.05.2018 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Tynkiem tego nie zrobisz! Możesz zrobić wyprawki gładzią ale pod słońce zawsze będzie coś widać. Zawsze mówię wypróbuj na jednym mniej widocznym pomieszczeniu to zobaczysz czy dla Ciebie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 11.05.2018 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Tynkiem tego nie zrobisz! Możesz zrobić wyprawki gładzią ale pod słońce zawsze będzie coś widać. Zawsze mówię wypróbuj na jednym mniej widocznym pomieszczeniu to zobaczysz czy dla Ciebie ok. Dlaczego uważasz. że tynkiem sprawy się nie załatwi? Jakoś cieżko mi sobie wyobrazić co może być powodem. Liczyłem na to, że dzięki temu uzykam taką samą strukturę jak na ścianach. Jak wy radziliście sobie z takimi zaprawkami>? Na pewno każdy z Was miał coś do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nass 11.05.2018 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Dlaczego uważasz. że tynkiem sprawy się nie załatwi? Jakoś cieżko mi sobie wyobrazić co może być powodem. Liczyłem na to, że dzięki temu uzykam taką samą strukturę jak na ścianach. Jak wy radziliście sobie z takimi zaprawkami>? Na pewno każdy z Was miał coś do poprawy. Też mam tynk gipsowy - Knauf Diamant. Wg mnie nie ma opcji naprawy uszkodzenia tynkiem ponieważ ma w sobie twarde drobinki, coś jak piasek. Jak będziesz próbował "zerować" nową warstwę to te kulki będą Ci robiły ślady/bruzdy w "starym" tynku a i tak nie wyzerujesz tak żeby nie było widocznej krawędzi przejścia. Nie wiem jak to bardziej obrazowo opisać. Ja też nie chciałem gładzi - jeden pokój "ponaprawiałem" finiszem i pomalowałem na próbę. Resztę mam juz gładź, niestety tynk gipsowy nigdy nie będzie tak gładki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts