mariobrk 06.05.2018 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Do osób które opalają piecem kondensacyjnym. Jaki komin zastosować z rurą przez ścianę czy otworem wentylacyjnym przez dach? Dom bez kominów murowanych 90m2, 20 grafit, 100% podlogowka, rekuperacja, własny zbiornik gazowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.05.2018 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Wentylację chyba musisz posiadać.Jeżeli masz dwa przewody wentylacyjne to możesz w jednym dać wkładkę stalową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.05.2018 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Jeśli możesz to rura przez ścianę. Rozwiązanie tańsze a dobre. A skoro nie masz kominów to chyba nie masz wyjścia bo przecież jeśli nie musisz nie będziesz specjalnie komina robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobrk 08.05.2018 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 A czy ma to jakieś znaczenie na spalanie gazu? Bo słyszałem opinie że w przypadku komina ściennego piec będzie spalał wiecej niż w przypadku komina wypuszczonego dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.05.2018 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Bo słyszałem opinie że w przypadku komina ściennego piec będzie spalał więcej niż w przypadku komina wypuszczonego dachem No jeszcze takiego czegoś nie słyszałem....jasne, że jak nie masz nic w kominie ani kominów to tylko przez ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.05.2018 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 IMO jakieś bajki z tym spalaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts