JanWerbinski 27.05.2018 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2018 Ja mam dom parterowy ponad 150m2 i kupiłam kocioł gazowy kondensacyjny De Dietrich MCR3 Plus i jestem zadowolony, głownie z tego, że jest cichy, nie było problemów z mocowaniem, wiszący jest i dobrze wygląda. Cena również była atrakcyjna + oszczędność na rachunkach. Spam. Że też ktoś się na to nabiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 05.06.2018 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 (edytowane) Dzięki wszystkim za szczerą pomoc. Jestem zdecydowany na kocioł gazowy. Czy ktoś mógłby doradzić konkretny model? Mam już kilka na oku, ale chciałbym poznać wasze propozycje. Witam, Zachęcam Pana do rozważenia wyboru jednofunkcyjnego gazowego kotła kondensacyjnego z rodziny Logamax marki Buderus. Nasze kotły posiadają szeroki zakres modulacji mocy palnika w zakresie 12-100% oraz łatwy w obsłudze zintegrowany panel sterowania z ekranem LCD. Przy wyborze producenta kotła kondensacyjnego należy również mieć na uwadze jego renomę oraz sprawdzić, czy posiada fachowy i rozbudowany serwis. Autoryzowani Instalatorzy marki Buderus gwarantują dobór i montaż kotła, przeprowadzenie pierwszego uruchomienia oraz w przyszłości pomagają przy wykonaniu okresowych przeglądów technicznych i ewentualnych napraw po okresie gwarancyjnym. Wszystkie czynności serwisowe wykonywane są do 24 godzin od zgłoszenia. W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o naszych kotłach gazowych zachęcam do odwiedzenia strony internetowej: [moderowano] Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Edytowane 5 Czerwca 2018 przez Tomaszs131 Link reklamowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nicola Grey 08.11.2020 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Wątek sprzed dwóch lat ale ciągle aktualny.Zasada jest taka. Jeżeli masz możliwość podłączenia gazu ziemnego - to jest to najlepsze rozwiązanie ( tylko dobry piec gazowy ), jeżeli nie ma innej alternatywy to PC.Facet zastosował do swojego domku 100 m2 pompę ciepła Ariston 7 KW na splicie z zasobnikiem ciepłej wody użytkowej.Koszt ok. 35 tys.https://www.youtube.com/watch?v=1wjogOlf19U&lc=UgzDwQduz3pK-iWqzzd4AaABAg.9FlrXQA_5_a9FnCSFfnBevJeśli do swojego domku o powierzchni 100 m2 kupisz dobry piec gazowy,powiedzmy za 7 -10 tys.(zostaje ci ok.20 tys. w kieszeni) i w dodatku będziesz miał mniejsze opłaty o 20-30%,no to o czym my mówimy?Jakie te opłaty za ogrzewanie podłogi,wody i gotowania? W sezonie jesienno-zimowym (liczę 7 miesięcy) nie powinny przekroczyć 250-300 zł miesięcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 08.11.2020 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 (edytowane) Wątek sprzed dwóch lat ale ciągle aktualny. Zasada jest taka. Jeżeli masz możliwość podłączenia gazu ziemnego - to jest to najlepsze rozwiązanie ( tylko dobry piec gazowy ), jeżeli nie ma innej alternatywy to PC. Facet zastosował do swojego domku 100 m2 pompę ciepła Ariston 7 KW na splicie z zasobnikiem ciepłej wody użytkowej. Koszt ok. 35 tys.https://www.youtube.com/watch?v=1wjogOlf19U&lc=UgzDwQduz3pK-iWqzzd4AaABAg.9FlrXQA_5_a9FnCSFfnBev Jeśli do swojego domku o powierzchni 100 m2 kupisz dobry piec gazowy,powiedzmy za 7 -10 tys.(zostaje ci ok.20 tys. w kieszeni) i w dodatku będziesz miał mniejsze opłaty o 20-30%,no to o czym my mówimy? Jakie te opłaty za ogrzewanie podłogi,wody i gotowania? W sezonie jesienno-zimowym (liczę 7 miesięcy) nie powinny przekroczyć 250-300 zł miesięcznie. Ja na 106m2 pow. ogrzewanej mam "kotłownię" z PC za 22500. Nie mam kominów wcześniej czy później cieknących, ani nie muszę pamiętać o przeglądach komina do ubezpieczenia. "Możliwość podłączenia gazu" za 8k do płotu (ponad 80m) ponad 2k instalacja od płotu do piecyka, piec za 7-10k plus komin, bo u mnie przez ścianę opcji nie było. "No to o czym my mówimy"? Bohaterowi filmu dawno temu pisałem, że jest coś takiego jak tania taryfa. Ciekawe czy zmienił czy dalej się użala nad kosztami Jakież to "mniejsze opłaty" masz na myśli? Kaszpir ma podawane zużycie przez PC online. Porównaj i napisz wrażenia . Edytowane 8 Listopada 2020 przez Pytajnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts