color1 07.05.2018 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Już od jakiegoś czasu zastanawiam się nad wymianą podłogi (mam mozaikę, listewki dębowe 1.8x11 cm, grubość chyba 7-8 mm). Klepka przyklejona bezpośrednio na wylewkę a tu wiadomo, krzywizny, w niektórych miejscach spore szczeliny i brak symetrii, ogólnie nie podoba mi się... Czy istnieje po pierwsze opcja wymiany takiej podłogi na inną (chciałbym jakieś większe deski, elementy...), ale o tej samej grubości - chodzi o to, że w innych pomieszczeniach mam ułożone gresy i wypadałoby zachować ten sam poziom. Po drugie, czy taka wymiana może następować "na raty" bo niestety nie mam możliwości całkowitego opróżnienia mieszkania na czas prac. Czy to w ogóle wykonalne ? -w sensie, czy aby zachować poziom to ktoś, kto by się tego podjął musiałby (być może) zebrać część starej wylewki ? Jeżeli ktoś przechodził taki remont proszę o podzielenie się wskazówkami jak to przebiegało. No i generalnie czy są dostępne parkiety o podobnej grubości (chodzi mi wyłącznie o lite drewno, żadne klejonki) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts