szkutnik51 08.05.2018 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Skorzystałem z płatnej usługi serwisu e-prawnik zadając pytanie czy gmina może ustalić przeznaczenie terenu na cmentarz w planach zagospodarowania w sytuacji gdy działka jest poza obszarem objętym planem ( na podstawie wyrysu z planów) choć przylegała do granic planu. W uchwale gminy z roku 2001 roku pod pozycją 34 jest zapis 32 ZC - cmentarz, ale w wypisie szczegółowym z tych planów brak jakiejkolwiek wzmianki o cmentarzu. Po zakupie działki która znajduje się w obszarze objętym planami z 2001 roku (ciągle aktualnym) okazało się że po drugiej stronie drogi znajduje się działka oznaczona jako cmentarz. Działka ta znajdowała się w granicach obszaru odjętego planem z roku 2006. Po analizie sytuacji okazało się że to teren nieczynnego od 1945 roku ewangelickiego cmentarza który nie był nigdy zamknięty. Jestem zszokowany odpowiedzią. Jaka jest Wasza opinia? Czy gmina może ustalić przeznaczenie terenu nie objętego planem i czy w wypisie szczegółowym z 2001 roku nie powinna się znajdować informacja o cmentarzu skoro znajduje się taka informacja w uchwale?W żadnej z uchwał (2001 oraz 2006) nie wyznaczono stref ochrony sanitarnej od cmentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 08.05.2018 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Czy gmina może ustalić przeznaczenie terenu nie objętego planem ?- to jedno z podstawowych zadań Gminy, gdzie przeznaczenie terenu najpierw ma swoje miejsce w " studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego gminy ", a następnie w Planie Miejscowym ( po jego uchwaleniu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szkutnik51 15.05.2018 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Łukasz Ładziński - "Czy gmina może ustalić przeznaczenie terenu nie objętego planem ?- to jedno z podstawowych zadań Gminy, gdzie przeznaczenie terenu najpierw ma swoje miejsce w " studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego gminy ", a następnie w Planie Miejscowym ( po jego uchwaleniu )." Czy to jest odpowiedz na moje pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 15.05.2018 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 no tak to jest. " studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego gminy " analizuje istniejący obszar / teren i określa kierunek zagospodarowania danego obszaru co ma konsekwencje w Planach Miejscowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szkutnik51 17.05.2018 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 A czy ja nie potrafię napisać pytania czy Łukasz Ładziński nie zna prawidłowej odpowiedzi. Dla przypomnienia powtórzę pytania: Czy gmina może ustalić przeznaczenie terenu nie objętego planem i czy w wypisie szczegółowym z 2001 roku nie powinna się znajdować informacja o cmentarzu skoro znajduje się taka informacja w uchwale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 17.05.2018 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 odpowiedziałem Ci na to 2 razy :czy gmina może ustalić przeznaczenie terenu nie objętego planem ?- może ( studium uwarunkowań ... )czy w wypisie szczegółowym z 2001 roku nie powinna się znajdować informacja o cmentarzu skoro znajduje się taka informacja w uchwale?- powinna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szkutnik51 19.05.2018 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 Ale ja nie pytam o ...studium tylko o Miejscowy Plan Zagospodarowania. Uchwała XLV/345/01 w sprawie zmian w planie zagospodarowania przestrzennego gminy Police, w części dotyczącej obszaru miejscowości Trzebież. http://politykapubliczna.info/tw%C3%B3j-problem-moja-sprawa/dokumentacja-fotograficzna/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szkutnik51 14.07.2018 01:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 Pozwolę sobie dręczyć temat Otrzymałem własnie odpowiedz na moje zapytanie od urzędnika gminy. Moje pytanie brzmiało: Czy można było określić przeznaczenie działki 864 na cmentarz (ZC 32 - cmentarz) skoro działka nie znajdowała się w granicach opracowania planu, na podstawie załącznika graficznego do uchwały? W załącznikach: odpowiedz gminy na zapytanie, załącznik nr. 1 wspomniany w odpowiedzi gminy, załącznik 13-14 z uchwały, terenu elementarnego objętego planem. Wyraźnie tu widać że działka 864 jest poza granicami opracowania. Czy ja czegoś nie rozumiem. Proszę dobre dusze o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts