jezyk3 08.05.2018 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Cześć Wszystkim.Takie tematy. 1. Czy można mieszać posadzki dwóch różnych producentów tzn poszdzka Atlas Postar 20 z Weber 1000.Ekipa powiedziała, że można ale ja jakoś nie jestem przekonany. Mianowicie pod podłogówkę w kuchni to kładą. Razem 12m2.Czy tam nie trzeba czegoś dodać tzn uelastyczniającego?2. Wylewka Smopoziomująca Atlas SMS-30. Macie jakieś doświadczenia? Grunt webera i na to wylewka atlas sms30?pod płytki 15 m2 i 70 m parkiet.Czy to ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.05.2018 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Nie wiem czy można, ale spotkałem się kiedyś z faktem , że po wymieszaniu wylała się i zastygła ale bardzo szybko się złuszczyła, i była krucha. Więc na pewno nie było to dobre, wydaje mi się, że różne firmy mają różne czasy uplastycznienia(skład wylewki akurat tego typu jest bardzo specyficzny) i różne czasy wiązania co w znaczący sposób może wpływać na trwałość powstałej wylewki z takiej mieszanki. Dodatkowo nie jest przecież obojętne , że są różne wylewki nawet jednego producenta które są do różnej grubości tychże posadzek i ich też się nie miesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jezyk3 08.05.2018 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Na szczęście ekipa zachowała spokój operacyjny i położyła tą posadzkę nie warstwowo tylko przylegle. Więc zakładam, że będzie dobrze. Spanikowałem bo wiecie jak jest. Czasami jak sam nie przypilnujesz to pojada cię, bo przecież w myśl zasady; Tu sie da rurkie i bedzie pan zadowolony . Pozostaje jeszcze kwestia tej masy samopoziomującej Atlasowej. Jakieś sugestie? Opinie? I jeszcze jedno. Co z gruntem. Kupiłem ceresit ct17. Będzie ok z tą masą pod parkiet jodełka dąb 15mm? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.05.2018 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Ceresit ct17 to dobry grunt, u mnie w 100% stosowany praktycznie wszędzie, pod farby, płytki, tapety, deski nic dodać nic ująć :)trwały, dobrze wchłanialny, nie śmierdzi i wydajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts