LeszekGL 09.05.2018 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Witam Mam następujący dylemat: Chce wymienić stary kocioł gazowy na nowy. Chce kupić kocioł kondensacyjny ale nie wiem dokładnie które rozwiązanie mam wybrać. Czy dwu funkcyjny czy jedno z zasobnikiem C.W.U.Myślałem też nad dwu-funkcyjnym z małym zintegrowanym zasobnikiem. Dom to 240 m2 z czego 170m2 do dwa użytkowe pięta a 80 m2 to podpiwniczenie (kotłownia, spiżarnia, garaż). Dom ma 15 lat i jest stosunkowo dobrze ocieplony. Ilość osób w gospodarstwie: 2. Dodatkowo posiadam przybudówkę 60 m2 którą też chciał bym zasilić z takiego kotła (przynajmniej na te 7-10 stopni w okresie zimowym). Może ktoś mi coś doradzi (marka model ew moc kotła) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 09.05.2018 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Policz sobie OZC najpierw, chociaż orientacyjny z tej strony http://cieplowlasciwie.pl/jak-to-dzialaBo tak to wróżenie z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 09.05.2018 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 (edytowane) Witaj, Zrób wyliczenia zapotrzebowania na moc grzewczą.... wtedy będziemy mogli podać konkretny model. Jakiej mocy kocioł masz teraz?W oczekiwaniu na wyniki OZC polecam lekturę oferty moderowano. W razie pytań - jestem do dyspozycji!Pozdrawiam! Edytowane 17 Maja 2018 przez Tomaszs131 Reklama wykraczająca po za ramy PP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeszekGL 18.05.2018 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Zapotrzebowanie na CO i C.W.U to 25 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 05.06.2018 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 (edytowane) Witam, W sprawie doboru kotła do budynku o powierzchni 240m2, zachęcam do zapoznania się z ofertą kotłów gazowych z rodziny Logamax marki Buderus. W swojej ofercie posiadamy szeroki wybór kotłów kondensacyjnych o mocy powyżej 20kW. W sprawie doboru odpowiedniego typu oraz montażu kotła polecam kontakt z jednym z autoryzowanych instalatorów moderowano.W razie pytań pozostaję do dyspozycji. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Edytowane 5 Czerwca 2018 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 05.06.2018 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Zapotrzebowanie na CO i C.W.U to 25 kW Do tego zapotrzebowania moge polecić m. in takie modele jak: - Vitodens 200-W - Vitodens 222-F - Vitocrossal 300 Zachęcam do zapoznania się z ofertą. Wszystko zależy też od ceny tzn budżetu jaki możesz przeznaczyć na dany cel. W razie pytań - służę pomocą! Jesteś zainteresowany wyceną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts