Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szambo to historia! oczyszczalnie 3-komorowe Profesjonalnie!

Gość tel.604-553-189

Recommended Posts

Pytanie moje brzmi... jestem posiadaczem ziemi na której woda jest bardzo płytko..1,2m. Na wiosne na działke trudno wjechac...nawet samochodem terenowym...jest w pewnym miejscu (+- w polowie) jest mały spadeki tak wszytcy sie zakopują...traktor też ugrzązł...bylismy z zona zainteresowani oczyszczalnia, ale handlowiec powiedział nam że jest woda jest zbyt blisko i wszytko nam wypłynie. Po 2 jaka jest cena całego zestawu...i jak to sie ma w codzinnym uzytkowaniu, np. czy trzeba urzywac specjalnych płynów do zmywania,proszków itd.Jak często trzeba to czyscić i jak wygląda eksploatacja. Obecnie jestem zaitereseowany oczyszczalnia jesli tylko istnieje taka możlwość techniczna. Sam nie wiem czy szmbo szcselne 10m3 czy oczyszczalnia!

Gość tel.604-553-189

W takiej sytuacji jest możliwy montaż oczyszczalni z przepompownią której drenaż będzie umieszczony w niewielkim nasypie(teraz na poziomie gruntu). Zbiornik przed wypłynięciem zabezpieczamy piaskiem stabilizowanym lub chudym betonem. Wszelkie dokładne ustalenia mogę podjąć po wizji lokalnej która jest bezpłatna i bez zobowiązań!

Koszt urządzenia na 4 osoby 2000l - 3150zł + 7% Vat-u transportem na budowę GRATIS!

Koszt montażu w warunkach normalnych 2450zł + 7% Vat-u (tłuczeń, kształtki, rewizje, rury, firmy Wavin i Pipelife, steropian, wkopy)

Przepompownia 1290zł + 7% Vat-u

KOSZT EKSPLOATACYJNY OCZYSZCZALNI ok. 5 zł/ miesiąc !

Szamba szczelne polietylenowe 2x 5000l- 2x2990zł + 7% Vat-u

montaż 750+ 7% Vat-u warunkach normalnych.

Szamba szczelne betonowe przy tak wysokoch wodach gruntowych rozszczelnią się najpóżniej na przyszłą wiosnę i będzie Pan wywoził wodę gruntową.

Pozdrawiam Robert Kulpiński tel. 604-553-189

• 2 weeks później...
w ramach Pana informacji i ku mojemyu przerażeniu...ze bede wybieral wode gruntową...pojechałem do producenta szamb szczelnych. Ów człowiek wysmiał mnie po moim pytaniu o to czy szambo napełni sie wodami gruntowymi...ponoc nie bez powodu jest nazwa.."szambo szczelne"aby nie pobierało wody gruntowej i nie przysparzalo mi problermów z tego powodu. Jest szczelne zarówno w jedna strone ( nic z moich scieków nie wylatuje do ziemi) i w druga strone...nic z wód gruntowych nie dostaje sie do zbiornika. Jest na to gwarancja... Czekam na jakis komentarz..moja małzonka też. Z góry dziekuje i pozdrawiam. Marek