izu82 09.05.2018 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Witam, Przyznaje się bez bicia.Jakiś czas temu podjąłem się ułożenia deski litej lakierowanej już w zakładzie,z v fugą jaka iż wykonywałem całe mieszczanie no to zrobiliśmy też i to.Niestety przez niewiedzę i pewnie brak umiejętności usmarowałem deski tym klejem i niestety pozostały trwałe ślady.Próbowałem to zmyć rożnymi ustrojstwami ale to praktycznie niemożliwe.Właściciel nie jest zadowolony ja również.Pytanie brzmi jakie są sposoby naprawy tego co zepsułem?Czy czy v fudze stosuje się jakieś szlifowanie aby nie zniknęły te szczeliny, czy w grę wchodzi tylko cyklinowanie i ponowne lakierowanie.Proszę w miarę możliwości o szybką odpowiedz gdyż inwestor jest bardzo poddenerwowany. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 09.05.2018 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Współczuję. Moim zdaniem tylko zeszlifowanie, ale lepiej poczekać na ekspertów. Próbowałeś skontaktować się z producentem tego specyfiku? To zwykle najbardziej rzetelne źródło informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 09.05.2018 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Próbowałeś ACETON - rozpuszcza wszystko co poliuretanowe , tylko zrób próbę by nie rozpuścił lakieru ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 11.05.2018 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 zostaje tylko matowienie całości siatka i polozenie lakieru jednej warstwy ( nie słuchaj nic o cyklinowaniu bo nie trzeba) w fugach delikatnie papierkiem zgiętym .Nie baw sie w zadne acetony itp, dwuskladnik jak zaschnie to juz nic go nie rozpusci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts