kamil2k3 10.05.2018 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 (edytowane) Witam, znalazłem płytki takie jak chciałem białe z delikatnym wzorem 3d, miały być 90 ale są 89 niby nie duża różnica, ale okazuje się, że zbraknie mi pionowy pasek około 5 cm na 2 dłuższych ścianach ścianach na przeciw siebie.... Czy ktoś zna jakieś sprytne sposoby na zamaskowanie takiej przestrzeni ? To co mi przychodzi do głowy to... 1. wiadomo przyciąć 5 cm tej płytki i wkleić ale boje się, że będzie to mało estetycznie wyglądać :/ 2. Wkleić pionowo 5 cm dekor jakąś listwę ... ale płytki mają wymiar 29x89 i chciałem zrobić listwę szklaną czarną poziomo w około łazienki pionowa jakoś mi nie pasuje do końca optycznie ale może widzieliście coś takiego i wygląda ok ? 3. Pasek led ? Nie myślałem o montowaniu takowego, ale może takim czymś się ratować ? 4. Zacząć np połową płytki i zakończyć większą częścią, choć to uznawałem raczej za ostateczność. To przychodzi mi do głowy, a co wymyślicie ? No i 2 problem przy którym zupełnie rozkładam ręce to ściana na wprost. Mam otwór okna 83 płytka ma 89 Kładąc płytkę pod oknem wystaje po 3 cm za krawędzie okna. Przez co przykładając płytkę wyżej do fugi zostanie mi po 3 cm przy oknie docinka 3 cm wygląda słabo więc co można z tym zrobić ? Wyjściem było by docięcie płytek w tym środkowym rzędzie do wymiaru 83, ale docinanie nie daje takiej krawędzi jak powinna być płytki są rektyfikowane. Chyba, że nie kłaść płytki do fugi po prostu dociąć do krawędzi i fuga dojdzie tylko do okna a na wysokości okna będzie bez ale to chyba raczej błąd nie powinno się tak układać prawda ? Pomoże ktoś i rzuci jakieś pomysły będę bardzo wdzięczny Edytowane 10 Maja 2018 przez kamil2k3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.05.2018 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 ad. 1Rozmieść płytki tak aby na każdym końcu pozostało ponad pół płytki (po 2,5 cm więcej niż pół płytki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kodak 30.05.2018 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Może większa fuga? przy takich dużych płytkach nie powinno być problemu. Albo jak radzi mój poprzednik, jeśli mają być docinki to to będzie najlepsze rozwiązanie. I powinno w miarę spoko wyglądać. Ja tam na Twoim miejscu w ogóle bym położył tylko płytki przy wannie czy prysznicu a resztę zwyczajnie pomalował duluxem easycare kuchnia łazienka będzie najmniej problemów. Ja tak mam i łazienka się i większa wydaje i nie jest taka ceramiczna jak każda, bardzie przytulnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts