kiloful 11.05.2018 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Witam, przeszukałem forum i nie natknąłem się na podobny temat. Jestem na etapie odbioru mieszkania. Odebrałem klucze podpisałem protokół, do którego załączyłem listę usterek, do których deweloper miał 14 dni by się odnieść co nastąpiło z tym, że w przypadku uznania jednej z usterek za niezasadną deweloper nie podał uzasadnienia mimo, że powinien zgodnie z jednym z zapisów aktu notarialnego. Usterka dotyczy wyprowadzenia kanałów wentylacyjnych w spiżarni, która powstała po wybudowaniu ścianki działowej w kuchni. Było to konsultowane z panią architekt zapewnioną przez dewelopera jednak ani na etapie projektowania ani podczas prac budowlanych nikt nie informował mnie o konieczności przeniesienia kanałów wentylacyjnych, lub o konieczności zrobienia tego we własnym zakresie po zakończeniu prac. Czy ktoś być może spotkał się z podobną sytuacją i mógłby mi przybliżyć po czyjej stronie teraz leży poprawienie usterki ? O ile mi wiadomo mieszkanie w tej chwili nie przejdzie odbioru technicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 15.05.2018 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 we " własnym zakresie " raczej nie ma szans na nowe piony wentylacyjne bez ingerencji we wszystkie przegrody budowlane poziome znajdujące się nad mieszkaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiloful 12.07.2018 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Na szczęście ekipa budowlana zrobiła to bez problemu w ramach wykończenia, ale myślę ze jeszcze pomęczę dewelopera i panią architekt jak do tego dzoszło, że nie dostaliśmy informacji na ten temat wcześniej. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts