martingg 12.05.2018 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Kupic trudną dzialke to jedno ale jak ją ew. Sprzedac dlatego taki zakup trzeba dokladnie przemyslec plusy i minusy. Jakbym miał wybrać blok czy mały dom biore dom. Obok znajomego mieszka rodzina z 2 dzieci w domu 80m2 ... działka ma 590m2. Da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 12.05.2018 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Obok znajomego mieszka rodzina z 2 dzieci w domu 80m2 ... działka ma 590m2. Da się A to jakiś dramat jest? Za mało czy za dużo bo już nie wiem... A kosciół za płotem to jakis dramat musi być. Ja mam do miejscowego z 500m w lini prostej przez las i zabudowania a dzwony i porykiwania pokropka podczas mszy mnie rozwalają. Drugi z pobliskiej wsi jakieś 800m a też daje w kość. Co innego cmentarz. prócz trąbki podczas pogrzebów i sząłu 1 listopadowego spokój i cisza. Sąsiedztwo idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 12.05.2018 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 80m2 to dla mnie wypas aktualnie mam 56m2 i jest ok. A nastolatka niedlugo dorosnie i zostane w domku sama. I po co mi takie 150m2 domostwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciech_pi 12.05.2018 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Mpzp jest w trakcie opracowywania. Na sąsiednich dzialkach jest prąd, woda i kanalizacja oraz gaz. Wszystko w drodze przy dzialce. Martwi mnie bliskosc torow i w tygodniu po pracy podjade zlokalizowac dokladnie dzialke. Bo niestety google maps i fotki nie wystarczaja. Dla mnie zaskakujące i szokujące zarazem jest to , że przymierzasz się do kupna działki , której nie widziałaś , opierając się na "Google maps" !!! ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 13.05.2018 04:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Nie kupilabym dzialki w ciemno przecież a google maps moim przyjacielem Musiałam zastanowic sie nad realnoscia pomyslu czyli czy da się na tej działce postawic jakis dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 13.05.2018 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Na razie jestem jeszcze na etapie poszukiwania drogi tzn1. dzialka i nowy dom2. dom "używany" Rozterki. 1. Akceptowalna lokalizacja (mam duzo ograniczen) dzialki i budowa domu. Samotna budowa domu mnie przeraża. 2. Kupno domu uzywanego niesie duze ryzyko. Wiadomo, dom moze obejrzec rzeczoznawca co zmniejsxy ryzyko. Znalazlam nawet taki dom (na razie wirtualnie), 19lat. Tylko skąd wziąć dobrego doradce?Na 99% taki dom jest slabo zaizolowany. A jesli ma konkretne wady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 13.05.2018 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 19 letni używany dom to jak dla mnie porażka jakbym nie miał noża na gardle to bym w życiu nie kupił domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 13.05.2018 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 A to jakiś dramat jest? Za mało czy za dużo bo już nie wiem... A kosciół za płotem to jakis dramat musi być. Ja mam do miejscowego z 500m w lini prostej przez las i zabudowania a dzwony i porykiwania pokropka podczas mszy mnie rozwalają. Drugi z pobliskiej wsi jakieś 800m a też daje w kość. Co innego cmentarz. prócz trąbki podczas pogrzebów i sząłu 1 listopadowego spokój i cisza. Sąsiedztwo idealne. Nie za malo a na pewno nie za dużo bardziej mi chodziło że się da żyć na takich metrach podwórka .... Co kto woli co kto lubi sam znam osobę które żyje na 55m z 4 dzieci w 2 pokojach ale nowy smax za 140 tysi w leasingu na 7 lat jest "Warszawka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 13.05.2018 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 19 letni używany dom to jak dla mnie porażka jakbym nie miał noża na gardle to bym w życiu nie kupił domu Martingg, możesz rozwinąc? Noza na gardle nie mam. Zmienic chce sobie na lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 13.05.2018 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Koszty takiego domu są zwykle koszmarnie wysokie:- fundamenty i ich hydroizolacja i termoizolacja - 19 lat temu mało kto o tym myślał, a teraz możesz właściwie tylko z zewnątrz ewentualnie odkopać i to zrobić, a przecież wewnątrz przydałoby się również (zostaje Ci ewentualnie zniszczyć chudziak, ale to już w ogóle koszmar);- ocieplenie ścian raczej stosunkowo proste, choć też nie zawsze;- potencjalna wymiana okien i ogólnie stolarki;- dach? to duża niewiadoma, często w takim stanie, że trzeba rozebrać (kasa) i postawić nowy (kasa);- wentylacja grawitacyjna, więc o względnym oszczędzaniu ogrzewania, ale przede wszystkim komforcie użytkowania można zapomnieć;- itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 13.05.2018 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Tak jeszcze dodam, że co jakiś czas na forum pojawia się pytanie, czy kupić dom "używany" i generalnie są dwa przypadki, kiedy to ma ogólnie przyjęty sens:- stosunek sentymentalny;- świetna lokalizacja działki, z której potencjalnie dom można zburzyć i postawić nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 13.05.2018 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Martingg, możesz rozwinąc? Noza na gardle nie mam. Zmienic chce sobie na lepsze Kolega wyżej napisał może być milion kosztownych niespodzianek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 13.05.2018 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 To do mnie przemawia. Wtedy 100tys rezerwy moze byc malo... Dzięki za cierpliwosc. Wiem, ze forum pęka od "inwestorow" takich jak ja chcialabym miec dom na Saskiej Kępie za 400tys zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 13.05.2018 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Dziękuję za cierpliwosc dla "inwestora" co to chce miec dom na Saskiej Kępie za 400tys zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 13.05.2018 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Cos mi zdublowało, tak to jest jak sie z telefonu pisze. Jeszcze raz dzięki za zaangazowanie. Duzo mi sie klaruje a samotnej inwestorce jest trudniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 18.05.2018 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Byłam widziałam. Mikrodziałka. O ile tory nie stanowily wielkiego hałasu mimo ze blisko to samolot tuz nad głową byl juz ponad moje siły. Skreslona. Oglądałam tez działkę ze słupem nn. Wszystko akceptowalne oprocz ceny. Poczekamy zobaczymy. W nastepnym tygodniu jade zobaczyc maly domek, 20letni. Na razie lokalizacje tylko i z zewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 18.05.2018 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Witamy na ursusie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 18.05.2018 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 No tak. Tylko na drugiej dzialce bylo samolotowo duzo ciszej. Kilkaset metrow roznicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 18.05.2018 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 niestety na ursusie sa juz dosyc nisko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 19.05.2018 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 A ja na Twoim miejscu zrobiłabym tak. Na spokojnie poszukałabym działki spełniającej wymagania a po jej zakupie rezerwowałabym terminy u ekip budowlanych które sprawdziły się u wielu forumowiczów. Kupujesz projekt małego domu i krok po kroku doprowadzasz do szczęśliwego końca, czyli do wprowadzenia się Kupno kilkunasto/kilkudziesięcioletniego domu jak już wspomnieli powyżej forumowicze jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiesz na co trafisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts