maksimini 11.05.2018 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Otrzymałam wizualizację elewacji mojego domu. Tak wygląda wizualizacja i"tyłu"w drugiej wersji, pierwszej (tej z narożnymi boniami nie mam) Pewnie jest tam wiele błędów. O niektórych jeden z forumowiczów napisał: "Od tzw błędów aż roi się w obu koncepcjach. Brak kompletnie wyczucia, że detal może spowodować bolesną dla oka zmianę optyczną proporcji . Szczególnie figury niezbyt atrakcyjnej w sobie samej. Wciągniecie "oblistwowanych" okien w fasetę, nadaje zwłaszcza tak symetrycznej budowli, wyraz zaciętego przygłupa w szpiczastej czapce pajaca. Podcięcie skośne podbitki do wewnątrz z zawiesistym gzymsem, to dziwoląg na skalę ogólnopolską. Trzeba się na coś zdecydować Albo nawiązanie do stylu międzywojennego, mieszczańskiego, albo śródziemnomorski mezalians z przybrzeżną Ameryką u włoskiego mafioza. Tam istnieją takie dziwactwa. Pusty i mocno zniekształcający rzeczywisty podział kondygnacji przez obniżony fryz , ryzalit z naczółkiem i niby-portal nad oknem z finezyjną balustradą jak u Szekspira a do tego asymetryczne drzwi wejściowe, schowane wstydliwie w podcieniu." Proszę o pomoc jak poprawić elewację aby dom miał lepsze proporcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksimini 13.05.2018 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 niekt nie chce się wypowiedzieć nt. wyglądu elewacji?co można poprawić, a co jest dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 13.05.2018 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Mnie się podoba pierwsze zdjęcie, ale ja za bardzo wymagający nie jestem. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 14.05.2018 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Rzuć okiem na osiedle ventana.pl. Mają podobne klimaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.05.2018 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 no mnie tez 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
huba-buba 18.05.2018 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Jak dla mnie elewacja nr 2 jest najciekawsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts