Gość TwojPan 13.12.2018 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Czy Ty naprawdę lubisz robić z siebie pajaca ? Nie potrafisz sobie uzmysłowić lub wyobrazić tego,że im mniej czynnika z określoną temp. trafi do danego pomieszczenia tym te pomieszczenie będzie chłodniejsze ? I w drugą stronę tak samo. Doucz się ..... na czym polega regulacja podlogowki. Rotametr to urządzenie służące do pomiaru natężenia przypływu cieczy lub gazu w różnego rodzaju instalacjach: przemysłowych, laboratoryjnych, wodnych, solarnych i innych. Wartość mierzonego natężenia przepływu wskazuje górna krawędź pływaka i odczytujemy ją ze skali zamieszczonej na rurze. Natężenie przepływu podaje się w dowolnych jednostkach np. l/h, l/min, m3/h itd. Nie widzę tam jednostki temperatury. Odpowiesz na pytanie jakie ci dziś 4-krotnie zadałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.12.2018 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Rotametr to urządzenie służące do pomiaru natężenia przypływu cieczy lub gazu w różnego rodzaju instalacjach: przemysłowych, laboratoryjnych, wodnych, solarnych i innych. Wartość mierzonego natężenia przepływu wskazuje górna krawędź pływaka i odczytujemy ją ze skali zamieszczonej na rurze. Natężenie przepływu podaje się w dowolnych jednostkach np. l/h, l/min, m3/h itd. Nie widzę tam jednostki temperatury. Odpowiesz na pytanie jakie ci dziś 4-krotnie zadałem? A do czego służy rozdzielacz podlogowki ? Nie mów,że posiadasz same rotametry ? Naprawdę lubisz z siebie robić takiego.... ? Ja mam rotametry na dolnej belce a na górnej co jest ? "Sprawne funkcjonowanie systemu ogrzewania podłogowego wymaga prawidłowo zaplanowanej i wykonanej instalacji poszczególnych obiegów grzewczych. W tym celu konieczne jest użycie rozdzielaczy, które odpowiadają za regulację i korzystny rozkład temperatury w pomieszczeniu na poszczególnych pętlach. Rozdzielacz w ogrzewaniu płaszczyznowym odpowiada za poprawne zrównoważenie całego układu, co z kolei odpowiada za efektywność grzania i komfort korzystania z ogrzewania podłogowego nawet na małej powierzchni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 13.12.2018 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Arturo72 Prawda jest taka że z tych twoich postów połowa to chwalenie , reszta to bzdury , i tylko trochę mądrej merytoryki dla laika nowego który czyta .. Czemu cie ludzie negują jak myślisz? Zazdroszczą ?? - nie , bo czego .. Po prostu chcesz być tu kimś a robisz z siebie .. no cóż i to wychodzi studiując twoje posty . Jak to jeden mówił.. ..." ...nie idź tą drogą..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 13.12.2018 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 No i tu jest pies pogrzebany,że nie ma "stałej" delty. Jest dążenie do uzyskania stałej delty T na poziomie 5st.C określoną mocą grzewczą. U mnie ta delta zanim nie osiągnie 5st.C przeciaga się o 6-7st.C. Czyli pompa chodzi na większym HZ i pobiera więcej niż przytoczone tu 0,8 przy 19-20 hz .. jeszcze parę postów w których czasem się wypuścisz i zgadne dokładnie ile na miesiąc pochłania twój smoczek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.12.2018 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Czyli pompa chodzi na większym HZ i pobiera więcej niż przytoczone tu 0,8 przy 19-20 hz .. jeszcze parę postów w których czasem się wypuścisz i zgadne dokładnie ile na miesiąc pochłania twój smoczek . Mój smoczek od 5 lat pochłania praktycznie tyle samo energii bo rocznie 3100-3300kWh w tym ok.1400kWh na cwu. A z jaką częstotliwością pracuje sprężarka to mnie to nie interesuje zbytnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.12.2018 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Czyli pompa chodzi na większym HZ i pobiera więcej niż przytoczone tu 0,8 przy 19-20 hz .. jeszcze parę postów w których czasem się wypuścisz i zgadne dokładnie ile na miesiąc pochłania twój smoczek . Zdjęcie było robione bodajże 30.11.2018r od marca 2013r to sobie dodaj ile to dni i podziel i wyjdzie Ci średnie dobowe zużycie mojego smoczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 13.12.2018 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Nie pytałeś o moc tylko o pobór. #581 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 13.12.2018 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 To nie ja pytałem, ale ok. Zresztą jest też tam pytanie o moc, ale nieważne. kW to jednostka mocy. Czy wiesz jaka ma minimalną moc T-CAP 9kW? Oficjalnie to chyba nie podano, ale mówi sie ze to ok 4,8 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 13.12.2018 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 (edytowane) Około 3 kW. Z tego co pamiętam ale może się mylę pobór to kW a zużycie to kWh Tutaj jest 3,4 ale było też 3,2 Edytowane 13 Grudnia 2018 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 13.12.2018 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 (edytowane) Mój smoczek od 5 lat pochłania praktycznie tyle samo energii bo rocznie 3100-3300kWh w tym ok.1400kWh na cwu. A z jaką częstotliwością pracuje sprężarka to mnie to nie interesuje zbytnio. czytałem tego roku jeszcze inne twoje posty z całorocznymi rzekomymi od 5 lat cyferkami .. i sporo się różnią ( a dokładnie o 1400 kw rocznie ) ... a więc gdzie jest prawda i od czego ten pod licznik się pytam Edytowane 13 Grudnia 2018 przez toommm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 13.12.2018 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Oficjalnie to chyba nie podano, ale mówi sie ze to ok 4,8 kW. Plusfoto, to o ile masz przewymiarowaną jednostkę. Ile procent, 100,150,200 więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 13.12.2018 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Plusfoto, to o ile masz przewymiarowaną jednostkę. Ile procent, 100,150,200 więcej? Praktycznie wcale dla grzania tylko w II taryfie. No może 20% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 13.12.2018 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Poświeciłem się. Mam spec. tech. do WH-UX09FE5, czyli T-CAP 9kW f1. Napisali tylko, że kompresor 3kW silnik bezszczotkowy. Nie ma też typu sprężarki i modelu, ale to pewnie tajne dla sprzedawców. Niestety nie ma nic o mocy minimalnej, ale będzie to tak pewnie ok. 3,5-4kW. No i widzisz pospieszyłeś się i nie trafiłeś w 10 tak gdzieś oko Ci się omsknęło na 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 13.12.2018 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Ale o co chodzi? Spójrz na wykres z postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 13.12.2018 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Około 3 kW. Z tego co pamiętam ale może się mylę pobór to kW a zużycie to kWh Tutaj jest 3,4 ale było też 3,2 [ATTACH=CONFIG]423180[/ATTACH] to przy takiej mocy minimalnej ile może pobrać prądu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 13.12.2018 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Około 3 kW. Z tego co pamiętam ale może się mylę pobór to kW a zużycie to kWh Tutaj jest 3,4 ale było też 3,2 [ATTACH=CONFIG]423180[/ATTACH] Mam nadzieję, że to nie wykres ze sterownika twej PC, albo jej aplikacji. Jeśli tak, jest wart tyle co licznik poboru energii i COP w tej pompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.12.2018 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 czytałem tego roku jeszcze inne twoje posty z całorocznymi rzekomymi od 5 lat cyferkami .. i sporo się różnią ( a dokładnie o 1400 kw rocznie ) ... a więc gdzie jest prawda i od czego ten pod licznik się pytam Podlicznik jest od Twojego wdupiania popcornu no i od zużycia energii przez CAŁĄ pompę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 13.12.2018 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Mam nadzieję, że to nie wykres ze sterownika twej PC, albo jej aplikacji. Jeśli tak, jest wart tyle co licznik poboru energii i COP w tej pompie. Tak TwójPanie tylko twoje aplikacje i liczniki oraz termometry są OK.. Cała reszta to badziew i nic nie warte gadżety które przekłamują i są be a ludzie tu piszący to kłamcy, szubrawcy i naciągacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 13.12.2018 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Podlicznik jest od Twojego wdupiania popcornu no i od zużycia energii przez CAŁĄ pompę. twoja magiczna pompa i magiczna wylewka zjadła w zaokrągleniu jakieś 6000 kw od września , jak to możliwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 13.12.2018 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Jed. zew. dwu-śmigłowa pewnie każdy ok 50-60W, nie wiem jak jest sterowanie czy zawsze dwa chodzą, pompa obiegowa i elektronika. Jeżeli podlicznik jest na całą PC to pewnie tak min. ok 4kWh. czyli w ciągu 10 godzin grzania bez taktowania ( aż dziwne) na 19-20 HZ pobierze około 35-40 kwh . tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts