Gość TwojPan 13.12.2018 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Tylko wyciągam wnioski z obserwacji forum i ich "szybkich" odpowiedzi Granica została przekroczona. Teraz już tylko obrażanie i "jedynie słuszne domysły". Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 13.12.2018 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Do tego trzeba jakoś opomiarrować pompę i jakiś moduł albo cuśśś no nie ... chciałbym takie https://pvmonitor.pl/sprzet.php Kupujesz ich pudełko za 400 stówki + licznik elektroniczny około 100 i masz . Zamontować można samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 13.12.2018 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Ale sam pisałeś, że ten licznik przekłamuje? Skoro licznik może, skąd możesz wiedzieć, że inne wyniki nie są obarczone błędem? Gwarantujesz poprawność? Jest gdzieś w dokumentacji twej PC, że licznik przekłamuje co najmniej 30%, jak sprawdzili użytkownicy? Tutaj masz ewentualnie ile może przekłamywać. Zresztą chyba to czytałeś. Do 30% bardzo daleko. #11530 Mówimy o energii gdzie gdy nie pracuje sprężąrka nie wszystkie elementy są brane pod uwagę, a konkretnie trzy grzałka karteru, pompa obiegowa i elektronika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 13.12.2018 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 https://pvmonitor.pl/sprzet.php Kupujesz ich pudełko za 400 stówki + licznik elektroniczny około 100 i masz . Zamontować można samemu. Potem jakiś abonament ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 13.12.2018 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Dzięki.No i fajnie widać jak taktuje. Arturo załóż sobie coś takiego. Lepiej nie. Kaszpir przez to cudo, dowiedział się jak pięknie został załadowany w balona. tu na tym zacnym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 13.12.2018 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Czyli 0,8kWh? Tak? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.12.2018 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 twoja magiczna pompa i magiczna wylewka zjadła w zaokrągleniu jakieś 6000 kw od września , jak to możliwe ? Dlaczego Moderator usuwa moje zapytanie do w w gościa od popcornu o wyjasnienie skąd wzięło mu się moje zużycie 6000kWh co w/w gostek zawarł z sugestią że kłamie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 13.12.2018 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 (edytowane) Potem jakiś abonament ? Nie. Mam podłączone Pv i grzałkę CWU(zamiast pc) i nic nie płacę. Możesz podpiąć też różne czujniki... https://pvmonitor.pl/user_pc.php?idinst=13 Edytowane 13 Grudnia 2018 przez cuuube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 13.12.2018 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Tutaj masz ewentualnie ile może przekłamywać. Zresztą chyba to czytałeś. Do 30% bardzo daleko. #11530 Mówimy o energii gdzie gdy nie pracuje sprężąrka nie wszystkie elementy są brane pod uwagę, a konkretnie trzy grzałka karteru, pompa obiegowa i elektronika. Zrozum. Nie ma znaczenia ile przekłamuje i dla czego. Przez ile czasu, podawaliście innym przekłamane zużycie z tych liczników? Ile wojen o to było? Pamiętasz? A teraz sobie od tak, o tym napisałeś...Ilu ludzi o tym wie,co? A jeśli ten licznik ma zliczać całkowity pobór energii, to niech zlicza. A nie wymieniasz mi tu,co zlicza a co nie i co jest brane pod uwagę. Ja podaję zużycie CO+CWU i reku z podlicznika. Bo dla mnie reku, to też część CO. Tak do tego podchodzę. I podaję bez ŻADNYCH procentowych przekłamań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.12.2018 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Zrozum. Nie ma znaczenia ile przekłamuje i dla czego. Przez ile czasu, podawaliście innym przekłamane zużycie z tych liczników? Ile wojen o to było? Pamiętasz? A teraz sobie od tak, o tym napisałeś...Ilu ludzi o tym wie,co? A jeśli ten licznik ma zliczać całkowity pobór energii, to niech zlicza. A nie wymieniasz mi tu,co zlicza a co nie i co jest brane pod uwagę. Ja podaję zużycie CO+CWU i reku z podlicznika. Bo dla mnie reku, to też część CO. Tak do tego podchodzę. I podaję bez ŻADNYCH procentowych przekłamań. Od 2013 marca mam jeden licznik który zlicza wszystko. Zatem ? Parę postów masz go od zera zatem ? Też popcornem mi pojedziesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.12.2018 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 no widzisz...... ... mojsze nie zawsze jest najlepsze , bo zawsze znajdzie się ktoś co ci klina wbije . Odpowiesz skąd wziąłeś 6000kWh u mnie od września ? Jeśli nie zrobisz tego zglaszam to do Moda jako oszczerstwo z prośbą o ban. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 13.12.2018 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 (edytowane) Zrozum. Nie ma znaczenia ile przekłamuje i dla czego. Przez ile czasu, podawaliście innym przekłamane zużycie z tych liczników? Ile wojen o to było? Pamiętasz? A teraz sobie od tak, o tym napisałeś...Ilu ludzi o tym wie,co? A jeśli ten licznik ma zliczać całkowity pobór energii, to niech zlicza. A nie wymieniasz mi tu,co zlicza a co nie i co jest brane pod uwagę. Ja podaję zużycie CO+CWU i reku z podlicznika. Bo dla mnie reku, to też część CO. Tak do tego podchodzę. I podaję bez ŻADNYCH procentowych przekłamań. Czyżbym robił inaczej. Zajrzyj na wątek zużycia. Za każdym razem podałem z podlicznika i z podziałem na CO, CWU i reku P.S. A tamte wartości z tych trzech liczników podałem tylko dla informacji bo zaczeliście sugerować iż przekłamują po 30 - 40% a niektórym się nawet wymknęło 50 Edytowane 13 Grudnia 2018 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 13.12.2018 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Dzięki.No i fajnie widać jak taktuje. Arturo załóż sobie coś takiego. Szczerze mówiąc przestałem się przejmować ... Czytałem , rozmawiałem i 2-3 załączenia sprężarki na godzinę to nic strasznego. Dużo zależy od algorytmu w pompie ciepła. Fachowiec powiedział mi że na żywotność sprężarki największy wpływ ma ilość przepracowanych godzin , więc najlepiej aby cały czas nie pracowała ... Na razie sprawdzam sobie różne ustawienia i patrzę jaki wpływ mają na zużycie ciepła i komfort termiczny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 13.12.2018 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Odpowiesz skąd wziąłeś 6000kWh u mnie od września ? Jeśli nie zrobisz tego zglaszam to do Moda jako oszczerstwo z prośbą o ban. Oczywiście że nie odpowiem .. to nie moja instalacja... a ja na twoją prośbę mam swoją razem z 5 innymi kontami , skrinami twoich wypowiedzi .. a kim ty myślisz jesteś , że uważasz się za lepszego , mądrzejszego od innych i negujesz każdego co ?? zastanów się czasem 5 razy ,// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 13.12.2018 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 @toommm po tym co @plusfoto wrzucił to będzie u Arturo pewnie tak 10-15kWh za tego 10 godz. Wszystko CO+CWU. czy widziałeś pompę ciepła która przez 10 h nie taktuje i chodzi na 19 hz i pobiera 1 kw ? ja nie i nigdy jak na razie nie zobacze , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 13.12.2018 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 https://pvmonitor.pl/sprzet.php Kupujesz ich pudełko za 400 stówki + licznik elektroniczny około 100 i masz . Zamontować można samemu. Jak ma się swój licznik to wychodzi poniżej 300 zł , jeśli chcemy tylko monitorować zużycie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.12.2018 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Dzięki.No i fajnie widać jak taktuje. Artyuro załóż sobie coś takiego. A po co mi to. Po roku przestałem się już tym interesować. Pompa zużywa stabilne 3100-3200kWh rocznie i to mi wystarczy. Sprezarke mam już dawno po gwarancji i w lipcu po przeglądzie była jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.12.2018 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Oczywiście że nie odpowiem .. to nie moja instalacja... a ja na twoją prośbę mam swoją razem z 5 innymi kontami , skrinami twoich wypowiedzi .. a kim ty myślisz jesteś , że uważasz się za lepszego , mądrzejszego od innych i negujesz każdego co ?? zastanów się czasem 5 razy ,// Dawaj te moje wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 13.12.2018 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 gdy na FM ktoś pyta jaką PC ma kupić to miliard postów , a jak ja , mały głupi się pytam ile "spali" t-cap na minimalnej mocy to tylko jeden się znalazł i jeszcze opier...ke dostał. Wartości podane przez jednego z instalatorów powietrznych PC (dla wersji jednofazowej): Minimalna grzewcza ok. 3kW Minimalna pobierana 1kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 13.12.2018 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Dawaj te moje wypowiedzi. nie chce mi się z tobą dyskutować , masz 14 k postów to przeglądnięcia więc miłej lektury , a obiecuje tobie że każdą twoją bzdurę jak wyłapię napiszę prosto z mostu ,, bo po prostu tak nie można jak ty to robisz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts