uri222 12.05.2018 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Wczoraj wziąłem się za instalację hydroforu aj 50/60 ibo do podlewania wody w ogrodzie i nie idzie mi coś od początku. Kupiłem cały komplet zgodnie z zaelceniami producenta, filtry piaskowe, zabezpieczenia od braku wody, dwa zawory kulowe, zwór zwrotny, wszystko. Montaż krok w krok z filmemem producenta. Studnia skromna- ledwie 3,5m wody, a pompa ma zasysać niby z 7. Nie mam żadnych wycieków, a pompa nie chce ciągnąć. Studnia pełna po brzegi. Na końcu instalacji nad pompą jest zamontowany hygroguard - zabezpieczenie przed brakiem wody., a zraz za nim zawór kulowy. Kiedy go zamknę , to woda się nabiera, dochodzi po kilku minutach nawet do 3.5BAR. Kiedy jednak otwrzę zawór, by woda leciała na ogród, następuje zejście ciśnienia do 0 i załączenie hydroguard- brak wody. Otwieram otwór zalewowy- woda po czubek - o co może chodzić?Jak ktoś zna fachowca z Wrocłąwia, co niedużo za montaż weźmie, to równiez nie pogardzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts