darek63 13.05.2018 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Witam, Chcę wyczyścić stare schody zewnętrzne wykonane z płyt lastrykowych. Zabrudziły się, pojawiły się jakieś plamy i zacieki.Próbowałem wyszlifować lastryko kątówką z tarczą lamelkową listkową. Zrobiłem 2 stopnie i nawet niezły efekt osiągam, ale wydajność słaba. Tarcza lamelkowa jest zbyt mało agresywna i szybko się zużywa.Proszę Was o poradę jakie inne narzędzie poprawi jakość i wydajność. Zastanawiam się nad tarczami elastycznymi z diamentem - takie na rzepy do kątówki lub wiertarki ( w marketach za 40-50zł/szt).Proszę Was poradę. Z góry dziękuję za rzetelne wpisy w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 13.05.2018 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 raczej takie polerki do betonu i tarcze diamentowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 13.05.2018 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 wiesz skupiłem się na wyszlifowaniu i o tym nie pomyślałem pewnie będą jak lodowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 13.05.2018 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Dziękuję za zainteresowanie tematem.Jak na razie nie chcę polerować "na lustro" ani nie planuję naklejać na lastryko innych płytek.Chcę zeszlifować ułamki milimetra z płyt lastrykowych, z których mam wykonane schody - (odświeżyć). Jeden stopień wyszlifowałem, z efektu jestem w miarę zadowolony, ale szukam czegoś lepszego od tarczy lamelkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts